Enkele sfeerbeelden peuter en eerste kleuter 2017

Kerstachtergrond

Kerst was een leuke sfeer in de klassen... De stal uitbeelden, boetseren van ballen en slingers, feest vieren, schrijfdans, pakjes plukken.....

Geniet van de foto's.

 

 • Lees Meer
  412 Hits

  Vervolg Sint

  DSCN1139

  Hier nog enkele sfeerbeelden:

 • Lees Meer
  297 Hits

  Sint en Piet

  DSCN1251

  Gedurende een 3 tal weken werkten we rond het thema Sinterklaas en Pieterbaas:

  De baard van Sint in scheerschuim, ons verkleden, de muts van piet versieren, zingen en dansen, pakjes gooien,...

  Hier enkele sfeerbeelden:

 • Lees Meer
  296 Hits

  De Sint op bezoek in het kleuter!

  DSCN1336

  Na lang wachten was het vandaag eindelijk zo ver!

  Geniet maar mee!

 • Lees Meer
  597 Hits

  Goudlokje en de drie beren

  37673663334_8097a01eda_o

  De voorbije 2 weken werkten we rond het thema : Goudlokje en de drie beren

  Hier enkele sfeerbeelden.....

 • Lees Meer
  240 Hits

  Bewegen, bewegen, bewegen

  Turnles-Jules

  De kleuters van de eerste kleuterklas gaan elke week 2 keer turnen. Hier kunt u even binnenpiepen in de turnlessen:

 • Lees Meer
  306 Hits

  Jules eet groenten en fruit

  jules

  De voorbije 2 weken waren de kleuters volop bezig rond gezonde voeding. Vooral groenten en fruit kwamen volop aan bod in de klas.

  Als start van het thema trokken de kleuters op maandagmorgen naar de markt. Hier leerden ze allerlei nieuwe groenten en fruit kennen en kochten we ook heel wat lekkers om te proeven in de klas.

 • Van de groenten die de kleuters kochten op de markt maakten we heerlijke soep in de klas. De kleuters mochten helpen met snijden en daarna uiteraard allemaal samen proeven!

 • Sorteren kunnen de kleuters nu al als de beste, appels bij appels, druiven bij druiven ... Maar we kunnen het fruit ook sorteren volgens kleur of grootte ... Bij het spelletje boomgaardje, probeerden de kleuters als eerste alle kersen uit de boom te plukken, voor de raaf ze te pakken had. 

 • Met klei maakten de kleuters appeltjes. We schilderden er ééntje rood, ééntje geel en ééntje groen. Na het zien van al dat fruit, konden de kleuters ook al heel goed zelf een appel, een peer of een banaan schilderen.

 • Op een morgen kwamen de kleuters naar school en één voor één vertelden ze dat hun buikje begon te grommen. Tijd dus voor een stevig ontbijt. De kleuters mochten zelf kiezen welke boterham ze wilden eten en wat ze erop wilden. Er stond heel wat lekkers op tafel. Er was ook fruit, speculoos, chocolade, smeerkaas, kip, kaas ... De kleuters vonden het ook heel fijn dat ze gezellig aan tafel konden zitten met hun vriendjes van de klas en hun juffen.

 • Op het ontbijt werden de boterhammen nog voor de kleuters gesmeerd. In de klas leerden de kleuters ook zelf hun boterham smeren.