• 059 27 63 63

Zaai bloemen van geluk ...

Afbeelding27

Bestelde jij ook al wenskaarten ten voordele van Broederlijk Delen?
In de klassen wordt er naarstig getekend, geschilderd om de bestelde wenskaarten tijdig af te werken.

Alvast bedankt!

Lees Meer
28 Hits

2KA: We vliegen naar...

DSCN8397

​Op 1 september vertrokken we met de hele school voor een lange reis. Tijdens onze vlucht hebben we al heel wat gezien en beleefd. Tijd voor een tussenlanding, een spannend avontuur. 

Maar, waar naartoe?

De kleuters van 2KA waren het vlug eens.. ze wilden naar ruimteland.  Naar de ruimtemonsters want die wonen in ...'Ruimtemonsterland'.  Aan fantasie dus geen gebrek. Na wat heen en weer gebabbel zat ons verhaal vlug in elkaar.

We moesten er heen met een raket, Er waren robots en een ruimteschip... en er leven daar lieve monsters. De ruimtemonsters!  

10,9,8,7,6,5,4,3,2,1,0 GO !
 • Lees Meer
  64 Hits

  Thema Snoepland (3KB)

  DSCN4777

  "Als jullie in een vliegtuig zouden stappen en jullie zouden naar een land vliegen waarvan jullie dromen, waar zouden jullie dan landen?  Het antwoord was: snoepen, taarten, slagroom, koeken, lolly's, ... Het werd al snel duidelijk dat wij naar SNOEPLAND zouden vliegen

  We hebben geproefd, een echt snoepwinkeltje in de klas, tellen van snoepen, inoefenen van 1 meer en 1 minder, naam maken met snoepen, een lolly knutselen, schrijfritmiek: een lolly en een snoeptaart, spelen met een snoeptaart, een bezoek gebracht aan een snoepkraam, een snoepspel waarbij we heel goed moesten kijken, een snoepketting maken met patronen, vertellen van het sprookje van Hans en Grietje, schilderen van een snoephuisje op een spiegel en afdrukken, een snoephuisje maken van cake of peperkoek en lekker van smullen, snoepmemory met echte snoepen... .

  Maar van al het snoepen, moet je ook goed je tanden kunnen poetsen!  Ook daar zijn we in geslaagd!

  We hebben er heel erg hard van genoten!


 • Lees Meer
  95 Hits

  We vliegen naar Hartjesland (3KA)

  HPIM9127

   Op het liedje :"On écrit sur les murs le nom de ceux qu'on aime" brachten we het dansje voor het familiefeest.

  Kijk mee naar de voorbereiding en naar alle activiteiten die we hebben gedaan rond dit thema:  letters van onze naam maken, gevoelens uiten,... l • Lees Meer
  72 Hits
  © 2018 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

  Zoek

  GRAVENBOS Kennismakingsdagen