1KA/3KA: Doedelzakspeler op school

DSC05515

Vandaag kregen we bezoek van de papa van Liesl (3K) en Arthur (1K). De papa van Liesl speelt doedelzak en kwam dit vandaag demonstreren op school. De kleuters en juffen hebben heel erg genoten van dit optreden.

 

 • Lees Meer
  455 Hits

  3KA - Vaderdag

  leve-papa

  De tweede zondag van juni kwam dichterbij, tijd om na onze mama's ook eens de papa's in de kijker te zetten. De kleuters vertelden alles wat ze wisten over hun papa, wat ze graag eten, wat ze leuk vinden om te doen, wat ze goed kunnen ... De kleuters maakten een handige pennenhouder met een regenlaars en bakten heerlijke koekjes voor de papa's (uiteraard mochten de kleuters al eens voorproeven!)

  Hopelijk werden de papa's vandaag heel hard verwend en werd het een fijne vaderdag voor alle papa's.

 • Lees Meer
  177 Hits

  3KA - Feest in de klas

  DSC05389

  De voorbije weken werden we heel erg verwend door de jarige kleuters in de klas. Jade, Sem en Liesl werden 6 jaar en dat werd uitgebreid gevierd in de klas. Een dikke proficiat en dank je wel voor de lekkere traktaat!

 • Lees Meer
  126 Hits

  3KA - Het letter- en cijferwinkeltje

  DSC05373

  De laatste weken in de derde kleuterklas. Nog even en we zetten de stap naar het eerste leerjaar. Tijd om even te proeven van wat er allemaal te gebeuren staat in het eerste leerjaar.  Via het prentenboek 'Het Letterwinkeltje' maakten we kennis met Opa Brom en zijn letters.  We speelden met letters, we knutselden een lettermannetje, ... .  In ieder hoekje kwamen we wel letters tegen en wanneer we ze niet tegen kwamen, dan maakten we ze zelf.  We leerden letters herkennen, we zochten dingen die begonnen met die letter, we leerden woorden hakken en plakken, gingen op zoek naar rijmwoordjes, ... . We leerden ook oma Blom kennen met haar cijferwinkeltje.  We leerden de cijfers herkennen.  En hebben heel wat leuke dingen gedaan, kijk maar mee op de foto's.

 • Lees Meer
  105 Hits

  Thema: Het Letterwinkeltje (3KB)

  De afgelopen drie weken stonden helemaal in het teken van letters en cijfers.  Via het prentenboek 'Het Letterwinkeltje' maakten we kennis met Opa Brom en zijn letters.  We speelden met letters, we knutselden een lettermannetje, ... .  In ieder hoekje kwamen we wel letters tegen en wanneer we ze niet tegen kwamen, dan maakten we ze zelf.  We leerden letters herkennen, we zochten dingen die beginnen met die letter, we hakten en plakten woorden, we deden rijmoefeningen, ... . Na enkele dagen leerden we ook oma Blom kennen met haar cijferwinkeltje.  Op die manier leerden we de cijfers herkennen.  We hebben heel wat leuke dingen gedaan, kijk maar mee op de foto's.

 • Lees Meer
  188 Hits

  3KA - Liefste mama

  DSC04920

  Vandaag is een speciale dag voor alle mama's. Vandaag vieren we moederdag en de kleuters van 3K leefden hier de hele week naartoe! Hopelijk zijn jullie flink verwend door jullie sloebers en werd het een superfijne moederdag!

  Proficiat mama's!

 • Lees Meer
  171 Hits

  Thema: Leve mama! (3KB)

  Op zondag 14 mei worden de mama's in bloemetjes gezet.  Ook wij zijn onze mama niet vergeten en maakten een cadeautje voor mama.  Nog een klein beetje geduld, mama's! ;-) 

  Proficiat aan alle mama's!

 • Lees Meer
  156 Hits

  3KA - Elena werd grote zus

  DSC04901

  Nadat Milena grote zus werd, duurde het niet lang meer voor Elena zich ook trotse grote zus mocht noemen. Vandaag kwam de kleine Lauri een bezoekje brengen aan de klas.

  Proficiat!

 • Lees Meer
  454 Hits

  3KA - Milena werd grote zus

  DSC04943

  Tijdens de paasvakantie werd Milena grote zus. Vandaag brachten mama en kleine zus Jailey een bezoekje aan de klas.

   

 • Lees Meer
  243 Hits

  3KA - Feest in de klas - Verjaardag vieren

  DSC04930

  We hadden ook weer 2 jarigen in de klas. Mats en Olivia vierden samen met de kleuters hun 6de verjaardag en trakteerden hen op een lekkere cake. 

 • Lees Meer
  189 Hits

  Thema dino's (3KA)

  Thema dino's (3KA)

  De voorbije 3 weken leerden de kleuters alles over dinosaurussen. De kleuters gingen de dinosaurussen bekijken in het dinopark, waanden zich echte archeologen, maakten een dino in papier maché, bedachten nieuwe dinosaurusnamen, leerden het verschil tussen planten- en vleeseters en nog veel meer.

 •  

  Lees Meer
  285 Hits

  Thema: Dino's (3KB)

  De afgelopen 3 weken stonden helemaal in het teken van dino's.  De kleuters waren enthousiast over dit thema.  We hebben heel wat leuke dingen gedaan.  Veel gespeeld met dino's, geknutseld, liedjes en versjes, tellen, oefenen om te schrijven,  ... Tussen al die leuke dingen door hebben we ook nog aardappelen geplant.  We hadden ook veel jarigen, dus hebben we ook veel gefeest!  Proficiat aan alle jarigen!

 • Lees Meer
  226 Hits

  3K - Bezoek aan dinopark

  Nadat de kleuters van de derde kleuterklas al heel wat dinosaurussen gezien hadden in boeken en met miniatuurdinosaurussen speelden in de klas, was het tijd om de dinosaurussen eens in ware grote te aanschouwen. Hiervoor trokken de kleuters richting Middelkerke. De kleuters zagen er vlees- en planteneters bij elkaar, leerden nieuwe dinosaurussen kennen, konden als echte archeologen op zoek naar skeletten in het zand, waanden zich een neanderthaler en sommigen werden zelfs verslonden door een t-rex. 

  Het was een heel fijne voormiddag waarvan je hieronder de foto's nog eens kunt bekijken.

  Dank je wel aan alle (groot)ouders die instonden voor het vervoer van deze uitstap!

 • Lees Meer
  382 Hits

  3KA - Sober Maal

  De vrijdag voor de paasvakantie namen heel wat kleuters van onze klas deel aan het sober maal op school.

 • Lees Meer
  237 Hits

  3KA - Verjaardag Merel

  En ook Merel vierde haar 6de verjaardag met een heerlijke traktaat in de klas.

  Hieperdepiep hoera voor Merel!

 • Lees Meer
  224 Hits

  3KA - Verjaardag Estelle

  Estelle werd 6 jaar en dat werd gevierd met een lekker aperitiefmoment in de klas.

  Hieperdepiep hoera voor Estelle!

 • Lees Meer
  223 Hits

  3KA - Thema Pasen

  De weken voor de paasvakantie leerden de kleuters van de derde kleuterklas ook alles over Pasen. We verstopten eitjes als echte paashazen. Leerden samenwerken door met penselen aan touwtjes te schilderen, we maakten woordjes na over het thema, leerden tellen met eitjes, versieren van paaseitjes door de vormen van het keukenpapier te volgen, paashazen voorzien van haren, een paasmandje weven, ...

 • Lees Meer
  232 Hits

  Thema: Pasen (3KB)

  De afgelopen weken stonden helemaal in het teken van Pasen.  We hebben terug heel wat leuke dingen gedaan in de klas.  Paasmandjes knutselen, paashaas stempelen en eitjes sorteren van klein naar groot of groot naar klein.  We hebben ook verder geoefend aan onze fijne motoriek (paaseitjes in keukenpapier, paashaas met korte en lange strepen, verschillende spelletjes, ... ).  Woorden zoeken die beginnen met de p van Pasen kunnen we ook al goed.  We kunnen mooie kippen tekenen en hierdoor oefenen we ook al op het schrijven voor volgend jaar.

  Fijne Paasvakantie!

 •  

  Lees Meer
  221 Hits

  3KA - Bibliotheekbezoek

  Naar aanleiding van de jeugdboekenmaand werden alle kleuters uitgenodigd in de bibliotheek. De kleuters van de derde kleuterklas werden meegenomen in het verhaal van het piratenmeisje Zelda. Daarna gingen we op zoek in de bibliotheek naar allerlei spullen die bij piraten horen. Het werd een boeiende voormiddag.

 • Lees Meer
  315 Hits

  Thema: De 3 biggetjes (3KB)

  Ken je het sprookje van de drie biggetjes?  De kleuters van de derde kleuters kennen het na deze drie weken supergoed!  We hebben er rond geschilderd.  We hebben de drie huizen gemaakt.  Een versje, een liedje, ... . We kunnen ook blazen zoals een echte wolf.  We zochten ook woorden die beginnen met de w.  We smulden van lekkere varkenssnoetjes!  We telden, we maakten woorden na, we oefenden om te leren schrijven, ... .

  We hadden ook een jarige! Proficiat, Nine met je 6de verjaardag!

 • Lees Meer
  296 Hits

  Het weer

  15°C

  Gistel

  Overwegend bewolkt Vochtigheid: 60%
  Wind: N aan 17.70 km/h

  Zoek op deze site

  Kalender

  Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.