Derde Kleuter

3KA - Bibliotheekbezoek

Naar aanleiding van de jeugdboekenmaand werden alle kleuters uitgenodigd in de bibliotheek. De kleuters van de derde kleuterklas werden meegenomen in het verhaal van het piratenmeisje Zelda. Daarna gingen we op zoek in de bibliotheek naar allerlei spullen die bij piraten horen. Het werd een boeiende voormiddag.

 • Lees Meer
  180 Hits

  Thema: De 3 biggetjes (3KB)

  Ken je het sprookje van de drie biggetjes?  De kleuters van de derde kleuters kennen het na deze drie weken supergoed!  We hebben er rond geschilderd.  We hebben de drie huizen gemaakt.  Een versje, een liedje, ... . We kunnen ook blazen zoals een echte wolf.  We zochten ook woorden die beginnen met de w.  We smulden van lekkere varkenssnoetjes!  We telden, we maakten woorden na, we oefenden om te leren schrijven, ... .

  We hadden ook een jarige! Proficiat, Nine met je 6de verjaardag!

 • Lees Meer
  204 Hits

  3KA - Verjaardag Anouk en carnaval vieren

  De laatste vrijdag voor de krokusvakantie wordt ook bij ons op school elk jaar carnaval gevierd. De kleuters mochten zelf kiezen hoe ze zich verkleedden. Er waren prinsessen, minions, superhelden, meisjes van K3, politieagenten ... 

  Maar er werd niet alleen carnaval gevierd, maar ook de verjaardag van Anouk. Zij heeft ons verwend met heerlijke fruitsalade.

  Het werd een heel leuke dag!

 • Lees Meer
  196 Hits

  3KA - Hans en Grietje

  Naar aanleiding van het komende familiefeest leerden de kleuters het sprookje van Hans en Grietje wat beter kennen. We luisterden naar verschillende versies van het verhaal. We spraken met rijmwoordjes net als de heks. We zochten woorden met de beginletter 'h' en gingen ook thuis op zoek naar een voorwerp met deze beginletter.

  De schrijfpatronen oefenden we op ons snoephuisje wat de mama's, papa's, oma's en opa's gaan kunnen bewonderen op ons familiefeest.

  En net als Hans maakten we een weg met steentjes.

  Het poppenhuis werd een reuze peperkoekenhuisje, waar de kleuters het verhaal van Hans en Grietje volop konden naspelen.

  En uiteraard maakten we ons eigen snoephuisje ... dat wordt smullen!

 • Lees Meer
  222 Hits

  3KA - Verjaardag Leylan

  Deze week vierden we de verjaardag van Leylan. Hij werd 6 jaar. De kleuters van de klas maakten zelf een kroon voor hem en een mooie tekening. Gelukkige verjaardag!

 • Lees Meer
  145 Hits

  Het weer

  5°C

  Gistel

  Gedeeltelijk bewolkt Vochtigheid: 77%
  Wind: Z aan 11.27 km/h

  Zoek op deze site

  Laatste berichten

  26 maart 2017
  23 maart 2017
  23 maart 2017

  Kalender

  Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.

  Contacteer ons

  Adres

  Gravenbos 6
  8470 Gistel

  Telefoonnummer

  +32 59 27 63 63

  Over Gravenbos

  Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

  U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

  Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

  Populaire artikelen

  14 september 2016
  01 september 2016
  10 maart 2017
  07 november 2016
  © 2017 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

  Zoek