Nog een paar fotootjes

De dag zit er op. De kinderen liggen als roosjes te slapen in hun bed (althans dat denken we toch :)  ).

We hebben er een leuke, vermoeiende, verrassende dag achter de rug. Eentje die we voor altijd gaan herinneren. Sommigen missen hun mama-papa-hondje al een beetje, maar een knuffel van de juf deed toch wel deugd.

 • Lees Meer
  471 Hits
  6 reacties

  De leeractiviteiten

  De kinderen doorlopen deze week allemaal 5 verschillende leeractiviteiten. In de leergroepen schuiven ze dan telkens door naar een andere leerkracht.

  Het vierde leerjaar leert de kikker beter kennen. Ook mossen en varens zullen geen geheimen na deze week kennen. Op school leerden we al werken met een kompas. Deze week mogen ze de theorie in de praktijk brengen: een fotozoektocht met het kompas. Over de andere 2 leeractiviteiten hebben het later.

  Het vijfde leerjaar zullen experts worden in het kaartlezen met schaalrekenen, hoogtelijnen en hoogtezones... Bij een andere leerkracht leren de kinderen het hoogteverschil meten en berekenen. Vervolgens leren de kinderen dat er een verschil in snelheid is als ze bepaalde voorwerpen laten rollen over een steile of minder steilere helling. Ook houden we nog de 2 andere leeractiviteiten even geheim.

  Dat het reliëf hier echt niet vlak is , hebben velen al mogen ondervinden. Het is niet alleen erg handig tijdens onze leeractiviteiten, maar onze kuiten zullen tegen het einde van het week extra gevormd zijn.

   

  Zo meteen mogen de kinderen zich gaan douchen. Daarna volgt het avondmaal. Wat zou dat deze keer zijn? Sommige leerlingen hun maagjes knorren nu al. De kamers zullen vervolgens nog geïnstalleerd worden en de eerste leerlingen mogen vanavond al als eersten de bonte ronde openen met hun showtjes.

 • Lees Meer
  493 Hits
  7 reacties

  Aangekomen!

  Oef! Een beetje later dan verwacht (wifi-problemen opgelost met enig geduld en creativiteit), is het dan toch gelukt om iets van ons te laten horen.

  Maar dat we niet stil gezeten hebben in de tussentijd bewijzen de onderstaande foto's.

  De busreis vloog voorbij. De begeleiders hadden een supertoffe quiz in elkaar gebokst. Als winnaars kwamen Zita voor het 4de leerjaar en Camille voor het 5de leerjaar 'uit de bus'. Ze kregen een reisspel Bingo als prijs.

  Wat hadden we geluk dat het zonnetje scheen toen we rond 10.00 uur aankwamen in Kluisbos.

  Nadat we alle koffers uitgeladen hadden, maakten we een verkenningswandeling.  Iedereen spurtte boven tot op Peetje en Meetje. Het was wel even schrikken toen ze hoorden dat dit vroeger als offertafel diende. Met 1 sprong zaten we de ene keer in Henegouwen en de andere keer in Oost-Vlaanderen. Ook de taal werd hieraan gepast. De ene keer  mochten we gewoon Nederlands spreken, de andere keer Frans. Enkele durfals durfden hun voeten baden in de liefdesbron. Het schijnt dat je dan eeuwige liefde zal krijgen. 

  Net op tijd kwamen we aan voor het middageten. Nee, mijnheer de directeur, het was geen krokodillenvlees met slangensaus! We kregen wel knapperige frietjes, stoofvlees, appelmoes, sla en tomaatjes voorgeschoteld. Als dessert volgde een chocoladepudding. Mmmm!

  Hierna volgde 2 uurtjes sport: boogschieten (op 10 cm van jufs Jokes hoofd!), badminton, curling... De tijd ging snel voorbij. Terwijl de journalist dit aan het typen is, krijgen de kinderen hun eerste leeractiviteit. Later hierover meer.

   

 • Lees Meer
  1758 Hits
  35 reacties

  Contacteer ons

  Adres

  Gravenbos 6
  8470 Gistel

  Telefoonnummer

  +32 59 27 63 63

  Heb je dit al bekeken?

  03 januari 2017
  10 april 2017
  27 januari 2017
  30 maart 2017

  Over Gravenbos

  Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

  U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

  Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

  Populaire artikelen

  14 september 2016
  01 september 2016
  10 maart 2017
  18 april 2017
  © 2017 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

  Zoek