Nog 1 dagje!!!

Nog 1 dagje!!!

Eindelijk! Nog 1X slapen en het is zo ver! Dan zijn we weg voor een 4-daagse openlucht-leerplezier!

We kregen nog een paar laatste praktische vraagjes:

- Moeten we materiaal meedoen om ons bed op te maken? Neen, alles is ter plaatse: een kussensloop, een overtrek voor de matras, een donsdeken en donsovertrek. Denk wel aan een pyjama en knuffel ;)
- Welk weer geven ze uit? Morgen zou het daar kunnen regenen en 's morgens kan het erg nog erg koud zijn. Zorg dus voor een goede regenjas, waterdichte schoenen en warme kledij. De leerkrachten doen alvast hun muts en handschoenen mee.
- Wat moeten we mee hebben in de afzonderlijke rugzak? een koekje/stuk fruit, schrijfgerei, een schrijfplank met werkschrift van openluchtklassen, 2 plastieken zakken, een drinkfles, sportkledij, douchegerief, eventueel een verrekijker. We komen daar voor de middag toe. Dus we krijgen daar direct een heerlijke warme maaltijd voorgeschoteld.

- Mogen de ouders een briefje schrijven? Zeker en vast! Naast de blog kunnen ouders ook iets laten horen van het thuisfront via de 'ouderwetse manier'. Eén adres:
Sport- en recratieoord Kluisbos, naam kind, Poletsestraat 59, 9690 Kluisbergen
Morgen afspraak aan het Sportcentrum Zomerloos in Gistel om 8.00 uur! Vergeet je ID-kaart niet af te geven aan je klasleerkracht morgenvroeg. Mochten er nog medicamenten nodig zijn, dan kan je dat meegeven aan de klasleerkracht en met hem/haar verder afspreken.

Lees Meer
560 Hits
1 reactie

zzzzzz......

Nog 11 keer slapen en dan zijn we ribbedebie naar Kluisbergen: woop woop!

Maar om er zeker van te zijn dat we daar ook goed kunnen slapen, leerden we in klas hoe we ons bed perfect kunnen opmaken. Laat ons zeggen dat het niet voor iedereen even simpel was. Maar na een tijdje oefenen, lukte het wel.

 •  

  Lees Meer
  226 Hits
  0 reacties

  Tip voor de blog

  Tip voor de blog

  Dag toekomstige openluchtklassers en geïnteresseerden!

  Laat gerust een berichtje op de blog van OLK achter. Opgelet, anonieme berichtjes zullen niet geplaatst worden. Graag dus zeker voor-en familienaam vermelden aub.

  Het weer ziet er de komende weken prima uit. De eerste regen die ze in Kluisbergen voorspellen is op dinsdag 18 april. Onze eerste dag daar. Gelukkig is dat nog te veraf om zeker van te zijn. Geen paniek! :)

  Wist je dat er vanavond op school een geheime ontmoeting plaats vindt van de begeleiders om de laatste puntjes op de i te zetten? Ssst... niet verder vertellen hé ;-)

  Groetjes van JoJo (journalist Joke)

  Lees Meer
  382 Hits
  2 reacties

  Voorbereiding OLK

  42 dagen, 14 uur, 14 minuten en 40 seconden... Dat is exact de tijd nog vooraleer we beginnen aan onze speciale edititie van de openluchtklassen.

  Een speciale editie omdat:

  - het vierde en het vijfde leerjaar samen op stap gaan
  - het waarschijnlijk de laatste keer is dat we naar het Kluisbos trekken
  - het boordevol met creatieve en supertoffe activiteiten zit
  - we met een recordaantal begeleiders aanwezig gaan zijn

  Om alles goed te doen verlopen zijn deze begeleiders al een paar keer samengekomen om alles goed voor te bereiden. Zo zijn we al ter plaatste geweest om de activiteiten verder uit te werken en om zeker niet te verdwalen als we met de leerlingen onze verkenningswandeling gaan doen :)

  Het programma zit opnieuw tjokvol. Tijd om zich te vervelen of of heimwee te hebben, zit er dus niet bij.

  Nog een tweetal weekjes en we krijgen in klas al het bundeltje. Daarin staat het definitief programma, de lijst met benodigdheden voor in de koffer, de lesactiviteiten en heel wat meer.
  Ook zullen we dan de kamerverdeling en andere praktische afspraken regelen.

  Hou alvast deze blog goed in de gaten, want nu en dan wordt er een nieuwtje gelost!

  Wij hebben er alvast enorm veel zin in, hopelijk jullie ook!

  Groetjes van de begeleiders: Alexandra Brodeoux, Emily Vitse, Nausikaä Backaert, Laura Lammens, Dieter Bonte, Eline Sanders, Joke Booy, Heidi Pauwels, Ciska Verbanck, Stefanie Derycke, Els Vandewalle,  Cindy Pauwels, Peter Willems

 • Lees Meer
  152 Hits
  3 reacties

  Contacteer ons

  Adres

  Gravenbos 6
  8470 Gistel

  Telefoonnummer

  +32 59 27 63 63

  Heb je dit al bekeken?

  24 augustus 2016
  25 september 2016
  06 december 2016

  Over Gravenbos

  Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

  U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

  Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

  Populaire artikelen

  14 september 2016
  01 september 2016
  10 maart 2017
  18 april 2017
  © 2017 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

  Zoek