Fontgrootte: +

Samenwerking P-1K en 1L

DSCN7342

Jullie hebben het misschien ook wel al gezien, maar in onze schooltuin hebben we een aantal appelbomen staan en ook dit jaar hadden we het geluk dat er heel wat appels groeiden aan de bomen. De leerlingen van het eerste leerjaar wilden wel eens samen met onze jongste kleuters appels gaan rapen in de tuin. 

Vrijdag trokken we er dus hand in hand op uit in onze eigen schooltuin om onze prachtige appeloogst binnen te halen. En wat een oogst hadden we! We hadden wel 4 tonnen vol heerlijke appels. Het was niet altijd makkelijk om de appels te plukken, want wanneer ze een beetje hoog in de boom hingen, dan konden we er moeilijk aan. Gelukkig hielpen de kinderen elkaar heel erg goed en ook een afgezaagde boomstam kan wel dienst doen om de appels te plukken. Voor de allerhoogste appels had juf An een speciale appelstok meegebracht naar school. 

Nu we zoveel appels geraapt en geplukt hadden, moesten we daar toch ook iets lekkers mee gaan maken. En wat is er nu lekkerder dan een heerlijke verse appelmoes? 

Maandag trokken we met alle kinderen van het eerste leerjaar en de jongste kleuters naar de eetzaal. Daar sneden we de appels in kleine stukjes, waarna we ze gingen koken in de grote kookpotten. Jong en oud toonde zijn/haar beste kook- en snijkunsten. Even later verspreidde zich al een heerlijke geur doorheen de eetzaal. 

Na de speeltijd was het dan tijd om te proeven en ja, de appelmoes smaakte heerlijk! Deze koks bewezen dat ze naast heel goed samenwerken en elkaar helpen ook heel goed kunnen koken! Een dikke proficiat voor jullie inzet tijdens deze activiteit!

 

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

25 maart 2024
23 oktober 2023
25 maart 2024

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023