Fontgrootte: +

1KB: Ballen en ballonnen

Ballonnen

 De voorbije 3 weken rolden de ballen en ballonnen doorheen onze klas. We begonnen ons thema met speelgoed uit de klas te sorteren volgens 'rond' of ' niet rond'. Daarna konden we verder met alle ronde dingen. Want die kunnen gaan rollen. De kleuters brachten ook hun eigen bal mee van thuis. Zo zagen we dat er heel veel verschillende soorten ballen bestaan. 

Aan de knikkerbanen en ballenbanen groot en klein werd volop geëxperimenteerd in de klas. Ook kleine balletjes en knikkers met een pincetje vastnemen lukte de kleuters al heel erg goed.

De kleuters maakten ook kennis met de luchtballon. Ze wilden wel eens met z'n allen meevliegen in een luchtballon, dus maakten we er eentje waarmee de kleuters de wereld konden verkennen. 

We maakten ook onze eigen grote stuiterbal met een kous en een tennisbal, waarmee we konden stuiteren in de verf. De bal kon soms zelfs heel hoog gaan stuiteren. 

We vierden de voorbije weken ook heel wat feest in de klas. Ellis werd 4 jaar, Elaïza werd 3 jaar en George werd grote broer van Gaston. Een dikke proficiat alledrie!

Er wordt ook al heel veel samengewerkt in de klas. Enkele kleuters waagden zich deze week aan enkele hele moeilijke puzzels, maar samen brachten ze deze opdracht tot een goed einde!

Op het einde van deze drie weken trokken we naar de turnzaal voor een ballenfeest. De kleuters gooiden, rolden, trapten met de verschillende ballen en ballonnen. De ballen rolden door de buizen en ook de buizen konden rollen, dus rolden de kleuters ook maar met de buizen, of zelfs in de tunnels, want ook die kunnen rollen. Alle ballen samen in het kasteel leverde een ballenbad op, of was het nu een jacuzzi? Het was een mooie afsluiter van dit leuke thema en we zijn al weer klaar voor nieuwe avonturen.

Bij de foto's zijn ook enkele foto's van de bewegingsles van juf Shania die een dagje op onze kleuterschool kwam turnen met onze kleuters en ook een aantal sfeerbeeldjes uit de turnles met juf Saar. 

{flickr set=72177720296452993}


Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

15 september 2023
11 oktober 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023