Fontgrootte: +

1KB: De kleuren van Kerstmis

Photoball_ejemplo_10

Rode ballen, gele lichtjes, blauwe slingers in een groene kerstboom, rode pakjes met blauwe strikjes en gele sterretjes, groene krans met rode strikjes en gele kaarsjes ... Zoveel mooie kleuren brengt Kerstmis met zich mee. De kleuters ontdekten ze overal. 

In onze klas hadden we een mooie groene kerstboom, en ook heel wat slingers en ballen. Dus tijd om te versieren. Oei, maar dat hadden de kleuters niet goed begrepen. Ze begonnen  zichzelf en elkaar te versieren in plaats van de kerstboom. Hoewel de kleuters er fantastisch uitzagen, besloten we toch maar om de slingers, ballen en lichtjes in de boom te hangen. Het werd een hele kleurrijke boom. En ook later versierden de kleuters de boom nog met K'nex, want ook daar kun je slingers mee maken. 

We hadden ook nog een kerstboom in het poppenhuis die we konden versieren en ook een magnetische kerstboom. Kerstballen ophangen volgens een patroon, of gewoon zoals wij het mooi vinden. 

We tekenden en schilderden ook zelf een kerstboom. Niet zo makkelijk, maar de kleuters deden dit fantastisch. En ook na het tekenen en schilderen werden de kerstbomen weer mooi versierd. 

De kleuters leerden ook programmeren met de Bee Bot. De kerstboom werd versierd met prachtige slingers getekend door de Bee Bot. 

We luisterden ook naar het kerstverhaal en speelden het na met onze Playmobil kerststal. Daarna maakten we onze eigen kerststal. Deze krijgt zeker thuis een mooi plaatsje onder de kerstboom. 

In deze donkere dagen houden we ook wel van wat extra licht. Daarom maakten de kleuters een prachtig theelichthoudertje om de komende feesten nog wat gezelliger te maken.

Na al dat versieren en aftellen naar Kerstmis, was het tijd om ook even samen in de klas feest te vieren. Met alle kleuters samen gezellig aan tafel, met kaarsjes, lekkere poffertjes, appelsap, mooie kerstmuziek op de achtergrond en uiteraard cadeautjes! Het werd een gezellig feest. Na het feest konden we samen genieten van een online theatervoorstelling van de geluksvogels. 

1 ding is zeker, de kleuters zijn helemaal klaar voor gezellige en vooral kleurrijke feesten!

{flickr set=72157717402332426}


Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

08 november 2023
25 maart 2024
23 oktober 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023