1KB: Jules zoekt eitjes

cf2c9017b26ac0c2b031f71500300212--easter-bunny-autism

Deze week startten we met het verhaal van Jules. Samen met zijn zus ging hij met een mandje op zoek naar eitjes in de tuin. Ze zaten overal verstopt, tussen de bloemen, in het gras en zelfs hoog in de boom. De kleuters willen straks ook graag op zoek naar eitjes in de tuin, dus moesten ze ook een mandje hebben. We schilderden een paashaasmandje. Eerst een grondlaagje en dan mochten de kleuters zelf kiezen welke kleur hun mandje zou hebben. Om al wat te oefenen, verstopten de paashaasjes uit de poppenhoek ook heel wat eitjes voor de kleuters. 

We versierden ook een ei met stippen, wasco en toververf. Wat was dat grappig, we schilderen over de wasco en toch werd de verf weer weggetoverd. 

We kregen ook bezoek van Hartje en Liefje, de kuikentjes uit de klas van juf Sigrid. Wat zagen ze er schattig uit en ze zijn ook zo zacht. Maar hoe zit dat nu eigenlijk met die kuikens? Hoe komen die op de wereld. We doorliepen de stappen van kip tot kuiken. 

Het was een korte themaweek, maar er werd maximaal gespeeld, geëxperimenteerd en bestudeerd en als kers op de taart ontdekten we dat er op vrijdag iets lekkers in ons paasmandje lag. Joepie! Een lekker ei van chocola!  • By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.gravenbos.be/