Fontgrootte: +

K1B: Dit is geen doos

dit-is-geen-doos

Twee weken terug namen we onze intrek in onze nieuwe klas. We verhuisden naar de kleuterstraat 1B en wonen nu samen met alle andere kleuters in dezelfde straat. De kleuters waren alvast heel erg enthousiast en voelen zich al helemaal thuis in de nieuwe klas. Door de verhuis kwamen we uit op het thema dozen. Alle kleuters brachten een doos mee naar school. De 1 bracht een grote doos mee, de andere een kleine, nog een andere bracht een ronde doos mee, een doorzichtige doos, een metalen doos ... We merkten al heel snel op dat er heel wat verschillende dozen bestaan. 1 doos woog wel heel zwaar. Juf kon de doos bijna niet dragen. Toen we de doos openmaakten zagen we 3 grote pompoenen. Elyano bracht die mee uit de eigen tuin. We maakten er heerlijke soep van, die we samen met de kleuters van juf Vicky (onze nieuwe buren) dronken op ons kleine burenfeestje. 


De kleuters zagen al snel dat we heel wat kunnen doen met de dozen. We kunnen ermee bouwen, we kunnen erin kruipen, we kunnen er spulletjes in verstoppen, we kunnen er een lange slang mee maken ... Maar de kleuters zijn echt wel heel creatief en wilden hun doos ook wel omvormen tot iets helemaal anders dan een gewone doos. Sommigen maakten een boot, anderen een auto, een garage, een trein, een trommel, een paddenstoel, een cadeautje, een knuffel, een pop, zichzelf... de kleuters knutselden erop los en de resultaten zijn dan ook verbluffend. Sommige kleuters kregen er niet genoeg van en maakten zelfs nog een extra kunstwerk van een doos. 

We hadden ook supergrote dozen. Zo hadden we een krabbeldoos in de klas en in de gang maakten we een fietsparcours doorheen dozen. 

We tekenden ook een doos op muziek. En de kleuters kozen wat ze in de doos wilden stoppen.

En we hadden ook een doos met een klein gaatje. Als we door het gaatje keken konden we een klein beetje zien wat in de doos zat. 

Je leest het, het waren weer drukke tijden in de kleuterklas. Tijd om nu even te genieten van een deugddoende vakantie. 

{flickr set=72157716678884956}

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

12 januari 2024
23 oktober 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023