Fontgrootte: +

Het vierde leerjaar in de moestuin

DSCN5080

 Wat zijn wij gelukzakken! Niet alleen mochten we op Puur Avontuurklassen, maar we zijn ook verantwoordelijk om de moestuin op school grondig aan te pakken. Van maart tot juni zaaien en planten we er op los. Uiteraard moet het ook onderhouden worden en komen we wel eens een worm of een spin tegen. Laat ons zeggen dat het niet alleen de meisjes zijn die dan van zich laten horen ;) 

Radijsjes, aardappelen, pompoen, suikermaïs, erwten, boontjes, knolselder, bieten, sla, ui, spinazie, wortel, rucola, tijm, bieslook... noem maar op. Je vindt het in onze tuin.

Voor we  erin vlogen, kregen we eerst een theorieles: welke soorten gewassen zijn er, waarom schuiven we elk gewas elk jaar een perceeltje op...? Vraag maar aan iemand van het vierde. Ze gaan daarop een antwoord kunnen geven.

Nu en dan gaan we iets kunnen oogsten. Zo hebben we op 16 mei al de eerste radijsjes mogen proeven. Voor sommige leerlingen was dit hun eerste keer. Een slaatje, een gerechtje met aardappelen, een mojito (zonder alcohol :)  ).. dat gaan we allemaal nog maken.

In het vijfde leerjaar mogen ze dan de rest van de groentjes oogsten en de moestuin winterklaar maken.

Gelukkig kunnen we nog steeds rekenen op de groene vingers en ervaring van de Groene Jannen, Raf, Ronny. Dat zijn de kringloopkrachten van de stad Gistel. Er kwam ook al 2X een mama helpen: supertof! Mocht je ook eens willen meedoen, geef de klasleerkracht van het vierde gerust een seintje. Op 23 mei en 13 juni zijn jullie allemaal welkom.

{flickr set=72157680444455188}

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

25 maart 2024
23 oktober 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023