Fontgrootte: +

1KC: Roodkapje in het bos

548356756bdf80350a1943c5e7bb162f

In de laatste 2 weken voor de herfstvakantie maakten de kleuters kennis met het sprookje 'Roodkapje'. We maakten kennis met de verschillende personages en luisterden naar verschillende versies van het verhaal.  In het poppenhuis konden we het verhaal naspelen.

Roodkapje draagt een rode mantel. We kleurden de mantel rood en knipten rode snippers om daarna op de mantel te kleven.  Juf nam van ons een foto en kleefde die op onze mantel.  Zo waren de kleuters allemaal Roodkapje! In het verhaal kom komt ook de wolf voor. We schilderden een wolf. Dit keer niet met een penseel, maar wel met een vork. 

Het sprookje van Roodkapje speelt zich af in het bos. We brachten takken, nootjes en bolsters mee uit het bos tijdens onze herfstwandeling.  We bekeken de takken in onze klas. Er waren dikke, dunne, grote en kleine takken.  We maakten ook kennis met Krullenbol.  Dit is onze schrijfdans.  We tekenden een mooie herfstboom op het juiste ritme. Daarbij mochten we nog enkele stickers kleven. 

We leerden ook het liedje: 'Zeg Roodkapje..'

Er waren ook 2 jarigen in onze klas. Nelix en Myrthe werden 3 jaar. Proficiat!

Na de vakantie verwelkomen we 2 nieuwe vriendjes in onze klas. Amaury en Cyriel. Welkom!



Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023