Nieuwe digitale borden in L6

In het zesde leerjaar werden de oude digitale borden vervangen door nieuwe exemplaren. De nieuwe toestellen werken niet meer met een beamer of projector, maar zijn nu dus Ultra HD Touchscreens, wat de zichtbaarheid bij zonnig en helder weer enorm verhoogt, maar ook scherpere beelden oplevert.

Lees Meer
  155 Hits
155 Hits

L6 Museum van mezelf

De leerlingen maakten een Museum van zichzelf om... tja... zichzelf voor te stellen. Aan de hand van foto's en spulletjes met een bijhorend verhaal leren de leerlingen elkaar nog beter kennen. Veel kijkplezier!

 •  

  Lees Meer
    150 Hits
  150 Hits

  L6 Auteurslezing Luc Embrechts

  Luc Embrechts (1964) is schrijver van jeugdboeken. Hij debuteerde in 2003 met 'De wachter van de driehoek', een fantastisch verhaal over enkele doodnormale tieners die in het onderaardse Dir-Yak terechtkomen. Dit werd het begin van een uiteindelijk zeven delen tellende serie die zich in diezelfde omgeving afspeelt. Daarna volgden de series 'Vampierzootje' en 'Uitvinderszootje': voorzien van illustraties door oorspronkelijk Gilliom en later Eric Bouwens, zijn het komische verhalen voor jongeren.

  Embrechts won in 2008 de Karel Verleyen-jeugdboekenprijs met 'De stenen van Urû-Nog' en in 2009 het Bovenste Beste Kinderboek met 'De beelden van Kasàr'. 

 • Lees Meer
    293 Hits
  293 Hits

  L6 Hoeken- en contractwerk

  In het zesde leerjaar hebben wij elke donderdag Hoeken- en contractwerk. We leren er op een speelse wijze over programmeren en media, we steken iets op over techniek met proefjes over magnetisme, statische elektriciteit en nog zoveel meer. We spelen zelfs darts omdat we dan keihard moeten hoofdrekenen. We dagen elkaar uit met leerrijke spelletjes en we werken ook nog in onze werkbundels. Je hoort het, een drukke voormiddag, maar o zo plezant.

 • Lees Meer
    273 Hits
  273 Hits