L6 Filmpje afscheid zesde leerjaar

Hier kan u het filmpje dat getoond werd op het afscheid van het zesde leerjaar nog eens bekijken. Veel kijkplezier!

Lees Meer
  182 Hits
182 Hits

L6 Afscheid zesde leerjaar

Op dinsdagavond 25 juni namen we officieel afscheid van onze zesdeklassers. Hieronder kan u de fotoreportage bekijken.

 • Lees Meer
    246 Hits
  246 Hits

  L6 Bedrijfsbezoeken Rodanar & Mortier-Agri NV

  In het kader van 'Op Stap naar het Secundair Onderwijs' brachten wij vandaag een bezoek aan twee bedrijven uit de buurt van onze school.

  Rodanar Pallets is een familiebedrijf in Vlaanderen dat sinds 1982 houten palletten produceert. Dankzij de flexibele organisatie, de jarenlange expertise en voortdurende innovatie bieden zij pallets die helemaal zijn afgestemd op de specifieke noden van bedrijven. Rodanar Pallets is fabrikant van standaard of op maat gemaakte 2-weg paletten, 4-weg pallets, kisten en kratten.

  Gilbert en Anny Mortier startten vanop hun landbouwbedrijf in Oudenburg een handel in landbouwmachines, de eerste machines werden nationaal verkocht maar na enkele jaren gingen reeds veel machines naar Frankrijk. Na enkele jaren in deze handel werd het iets internationaler en werden ook markten als Turkije, Marokko en Duitsland aangesneden. Door uitbreidingsproblemen in Oudenburg bouwden zij in 1989 te Gistel naast de afrit van de E40 het bedrijf op naar een ander niveau. Ondertussen worden wereldwijd machines verkocht. Bernard en Karen Mortier treden sinds enkele jaren in hun voetsporen.

  Het was een heel leerrijke dag. We danken de ouders van Judith en Lauren voor deze unieke ervaring en voor de warme ontvangst. • Lees Meer
    262 Hits
  262 Hits

  L6 Auteurslezing Do Van Ranst

  Do Van Ranst zag het levenslicht in Dendermonde op 13 juli 1974. Zelf heeft hij het gevoel dat dit in 1990 was. Geen wonder dat Do zich het liefst onder de jeugdigen bevindt en de stap naar volwassenheid nu en dan slechts met mondjesmaat neemt.
  De opleiding die Do volgde, voor hij de grotemensenwereld in moest, heeft zoveel met schrijverij te maken als kettingroken met de gezondheidszorg. Hij volgde een opleiding etalage- en winkelopmaak in Antwerpen na heel wat omzwervingen en na de vierduizendste keer 'wat-ga-je-nu-eigenlijk-aanvangen-vraag' gehoord te hebben. Maar de liefde voor het schrijven stak al omstreeks zijn tiende levensjaar de kop op. Na zesduizend karamellenversjes, vierhonderd kortverhalen van elk tachtig pagina's en een burolade vol liefdesbrieven, begaf Do zich aan zijn eerste roman: 'Boomhuttentijd'.
  Inmiddels is Do kinder- en jeugdboekenschrijver van meer dan dertig titels. Maar tegelijk is hij ook performer en dat zal je geweten hebben als je hem voor een auteurslezing uitnodigt. Een eivol uur lang heeft hij het over het schrijven, theater, zoenen, de liefde, vriendschap, gevaarlijke bochten, gevaarlijke moeders, topzwemmers, vaders die niets van voetbal afweten, familiegeheimen, Wikipediaverslaafdheid en over zowat alles wat mooi is op de wereld.

 • Lees Meer
    215 Hits
  215 Hits