L6 Bedrijfsbezoeken Rodanar & Mortier-Agri NV

In het kader van 'Op Stap naar het Secundair Onderwijs' brachten wij vandaag een bezoek aan twee bedrijven uit de buurt van onze school.

Rodanar Pallets is een familiebedrijf in Vlaanderen dat sinds 1982 houten palletten produceert. Dankzij de flexibele organisatie, de jarenlange expertise en voortdurende innovatie bieden zij pallets die helemaal zijn afgestemd op de specifieke noden van bedrijven. Rodanar Pallets is fabrikant van standaard of op maat gemaakte 2-weg paletten, 4-weg pallets, kisten en kratten.

Gilbert en Anny Mortier startten vanop hun landbouwbedrijf in Oudenburg een handel in landbouwmachines, de eerste machines werden nationaal verkocht maar na enkele jaren gingen reeds veel machines naar Frankrijk. Na enkele jaren in deze handel werd het iets internationaler en werden ook markten als Turkije, Marokko en Duitsland aangesneden. Door uitbreidingsproblemen in Oudenburg bouwden zij in 1989 te Gistel naast de afrit van de E40 het bedrijf op naar een ander niveau. Ondertussen worden wereldwijd machines verkocht. Bernard en Karen Mortier treden sinds enkele jaren in hun voetsporen.

Het was een heel leerrijke dag. We danken de ouders van Judith en Lauren voor deze unieke ervaring en voor de warme ontvangst. • Lees Meer
    99 Hits
  99 Hits

  L6 Auteurslezing Do Van Ranst

  Do Van Ranst zag het levenslicht in Dendermonde op 13 juli 1974. Zelf heeft hij het gevoel dat dit in 1990 was. Geen wonder dat Do zich het liefst onder de jeugdigen bevindt en de stap naar volwassenheid nu en dan slechts met mondjesmaat neemt.
  De opleiding die Do volgde, voor hij de grotemensenwereld in moest, heeft zoveel met schrijverij te maken als kettingroken met de gezondheidszorg. Hij volgde een opleiding etalage- en winkelopmaak in Antwerpen na heel wat omzwervingen en na de vierduizendste keer 'wat-ga-je-nu-eigenlijk-aanvangen-vraag' gehoord te hebben. Maar de liefde voor het schrijven stak al omstreeks zijn tiende levensjaar de kop op. Na zesduizend karamellenversjes, vierhonderd kortverhalen van elk tachtig pagina's en een burolade vol liefdesbrieven, begaf Do zich aan zijn eerste roman: 'Boomhuttentijd'.
  Inmiddels is Do kinder- en jeugdboekenschrijver van meer dan dertig titels. Maar tegelijk is hij ook performer en dat zal je geweten hebben als je hem voor een auteurslezing uitnodigt. Een eivol uur lang heeft hij het over het schrijven, theater, zoenen, de liefde, vriendschap, gevaarlijke bochten, gevaarlijke moeders, topzwemmers, vaders die niets van voetbal afweten, familiegeheimen, Wikipediaverslaafdheid en over zowat alles wat mooi is op de wereld.

 • Lees Meer
    47 Hits
  47 Hits

  L6 Bezoek Brugge

  We bezochten met onze klas 6C Brugge. Tijdens de voormiddag maakten we een wandeling door de stad en maakten we kennis met enkele leuke bezienswaardigheden. Na onze middagpauze in het park kregen we een schitterende rondleiding in het gerechtsgebouw door rechter Bourgois, oma van Jarne. Het was een leuke en leerrijke dag.

 •  

  Lees Meer
    109 Hits
  109 Hits

  L6 Bezoek Sterrenwacht Cozmix Beisbroek Brugge

  Vandaag zijn we met de fiets naar Beisbroek getrokken. Cozmix is het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek vzw. Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis. Je kan er de sterrenhemel zowel overdag als 's avonds bewonderen. Met de telescopen ontdek je de maan, planeten, nevels en sterrenstelsels van dichtbij. Op het koepelvormige projectiescherm in het planetarium kunnen niet enkel sterren afgebeeld worden: met het fulldome systeem worden ook de meest spectaculaire videobeelden geprojecteerd, die je samen met de muziek onderdompelen in een unieke audiovisuele sensatie. Vlieg mee over het marsoppervlak of door de ringen van Saturnus! Leer meer over de planeten buiten ons zonnestelsel en het eventuele leven daarop.

 • Lees Meer
    120 Hits
  120 Hits

  Zoek op deze site

  Het weer

  14.08°C

  Gistel

  Gebroken wolken Vochtigheid: 81%
  Wind: NNW aan 4.1 METER/SEC

  Kalender

  Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.
  © 2019 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

  Zoek