K1A: wilde dieren!

Hier zijn we dan met het laatste thema: onze wilde dieren.

We leerden meneer de leeuw kennen met zijn wilde manen, we speelden heel wat gezelschapsspelletjes rond dieren.

We keken ook naar de patronen van de dierenhuiden. Welk dier zijn patroon schilder je het liefst?

We vierden de verjaardag van de jarigen van de maand juni maar ook van de vakantie. Proficiat Emiel, Noxx, George, Milas, Victor, Fay, Elias en Tristan.

Maandagvoormiddag gingen we nog op uitstap naar de molen. We hebben heel wat foto's genomen. Het was moeilijk om te kiezen daarom plaats ik ze er allemaal op. 

De laatste dag hebben we nog naar de sprong van de kindjes van het 3e kleuter gekeken (zij sprongen letterlijk naar het 1e leerjaar) en dan hielden we ook nog een mini-quiz. Als we die tot een goed einde brachten kregen alle geluksvogeltjes uit de klas nog een cadeautje voor aan hun boekentas. 

En zo sloten we het schooljaar af. We vliegen naar de grote klas maar eerst nog twee maandjes vakantie.

Geniet ervan!

 • Lees Meer
    202 Hits
  202 Hits

  1KB: Laatste schooldagen

  Vandaag namen we afscheid van deze geluksvogels van 1KB. De voorbije 2 dagen werd nog heel veel gespeeld in de klas en uiteraard kon ook op deze laatste dag een feestje niet ontbreken. Na het spelen van een muzikaal pak, waarin we nog een leuk aandenken vonden, genoten we nog van een lekker aperitiefje. 

  Tot slot zwaaiden we ook nog even onze derde kleuters uit die de grote stap maken naar het eerste leerjaar. 

  Dankjewel voor het fijne schooljaar en tot volgend jaar. 

 • Lees Meer
    221 Hits
  221 Hits

  1KB: jarigen juni, juli en augustus

  Ook deze maand viel er weer heel wat te vieren in onze klas. We hadden een aantal jarige kleuters in juni, maar ook de kleuters die jarig zijn in juli en augustus werden even in de kijker geplaatst. 

  Maar er waren ook andere redenen om te vieren. Zo werd Ellie grote zus van Otis en mochten we ook juf Lien (1L) gelukwensen met haar huwelijk. 

 • Lees Meer
    172 Hits
  172 Hits

  K1: ijsjes van de ijskar

   Geen zomerse temperaturen, maar een ijsje smaakt altijd. Woensdag kregen we bezoek van de ijskar. De directeur trakteerde alle kleuters en hun juffen op een heerlijk ijsje. Dankjewel!

 • Lees Meer
    229 Hits
  229 Hits