1K: Thema houtje, touwtje: Samenwerkingsactiviteiten

Tijdens het thema houtje, touwtje wordt de samenwerking tussen de klassen van juf Vicky en juf Maaike steeds groter.  Zowel binnen als buiten de klas experimenteren de kleuters er samen op los.

Zo trokken de kleuters op een zonnige middag met enkel wat hout naar de zandbak. Deze keer dus geen schopjes, emmers ... maar dat was voor deze creatieve kleuters geen probleem. Ze ontdekten dat ze met het hout heel wat konden bouwen. Taartjes, pizza's, maar ook huizen, tentjes, ... Maar het hout kon ook gebruik worden om putten te graven, te tekenen in het zand ...

 • De kleuters gingen. ook samen fietsen, terwijl andere kleuters weggetjes maakten met het hout. Een tak werd opeens een slagboom, een plankje een smalle doorgang of een bruggetje.

 • We kregen ook bezoek van een echte houtkunstenaar. De kunstenaar kon van een gewone boomstam in een mum van tijd een prachtig kunstwerk maken. Al snel konden de kleuters zien wat het eindresultaat zou worden. Een prachtige uil, die we binnenkort in onze schooltuin zullen kunnen bewonderen. 
 • Lees Meer
    153 Hits
  153 Hits

  1K: Tik tak: Houtje touwtje/boerderijdieren

  Deze week was het de beurt aan juf Vicky om voor ons een tik tak-voorstelling te brengen. Er kwam heel wat hout en touw aan te pas, maar ook de boerderijdieren speelden deze week een grote rol in de voorstelling.

 •  

  Lees Meer
    95 Hits
  95 Hits

  1K: Tik tak: thema kunst

  Juf Silke bezorgde ons in ons thema kunst een kleurrijke en vooral heel kunstige tik tak voorstelling.

 •  

  Lees Meer
    81 Hits
  81 Hits

  K1C Ik ben een kleine kunstenaar!

   De afgelopen 3 weken hadden we het over kunst in onze klas. We maakten kennis met verschillende kunstenaars.  En ja hoor, in onze klas zitten ook echte kunstenaars!

  We maakten een schilderij zoals Mondriaan met vierkanten en rechthoeken. Met een grote doos mochten we knikkerschilderen. Wat was dat leuk! De doos was bijna groter of onze peutertjes. Het resultaat leek op de kunst van Jackson Pollock! We leerden de begrippen groot en klein. Daarmee maakten we een kunstwerk zoals dat van Kasdinsky.  Uit het kunstwerk leerden we de ronde vorm kennen. We gingen dus ook op zoek naar ronde vormen. In de kunstwerken van Keith Haring zien we allerlei leuke mannetjes die we in de klas nabootsten.

  Voor Moederdag maakten we ook een leuk kader. Hiervoor mochten we afdrukken maken met allerlei reliëfstempels. Juf kleefde er nog een mooie foto op voor onze mama's. Kunstenaar Van Gogh heeft een mooi schilderij met zonnebloemen. Van daaruit vertrokken we voor ons tweede cadeautje. Voor mama maakten we een mooie zonnebloem die ze kan gebruiken als prikbord. Achteraan stond ook een versje. Wel honderden keer hebben we geoefend! En ja hoor, wat konden we goed ons versje.  En als dat niet genoeg was, maakten de peuters op de doos van het cadeau nog een eigen kunstwerk. De mama's zullen blij zijn!

  We kregen er ook 3 nieuwe vriendjes bij in onze klas. Moris, Elly en Julien. Welkom! Voor Moris werd het extra spannend. Tijdens zijn eerste schoolweek werd hij voor het eerst ook grote broer van Marcel! In de klas keken we naar het geboortekaartje en de mooie foto van Moris, mama en Marcel. Proficiat aan de ouders! 


 • Lees Meer
    128 Hits
  128 Hits

  Contacteer ons

  A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

  E    info@gravenbos.be

  T    +32 59 27 63 63

   

  Volg ons

  Heb je dit al bekeken?

  10 februari 2022
  05 december 2021
  K2

  Over Gravenbos

  Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

  U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

  Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

  Populaire artikelen