1KB: Jules speelt met kleur

De voorbij weken doken we in de wereld van kleur. Elke dag krijgt in de klas een nieuwe kleur. 

We gingen van start met de gele dag. Eerst gingen we op zoek naar voorwerpen in de kleur geel in de klas, of tekenden we gekende gele voorwerpen. We scheurden ook gele snippers die we later gebruikten om er een mooie zon van de te maken in onze kleurencollage.

Daarna hadden we de oranje dag. We leerden toveren met kleuren. Want wanneer we geel en rood door elkaar mengen krijgen we ... oranje! De kleur van de trui van Jules.

Op woensdag hadden we de rode dag en op donderdag de groene dag. Groen zoals het gras. We knipten grassprietjes.

Op vrijdag hadden we dan de blauwe dag. Blauw zoals de mooie lucht. We stempelden erop los met de blauwe verf.

Tijdens het verven merkten we dat we wel eens een vlekje hadden hier en daar. We leerden hier ook een leuk liedje over.

Tijdens de tweede week mochten de kleuters eens op zoek gaan in hun kleerkast naar de kleur van de dag. Op deze manier gingen de kleuters weer actief op zoek naar de kleuren van die dag. 

Tot slot van deze week maakten we een mooie regenboog van kleuren. 

Lees Meer
  90 Hits

K1A: Alle kleuren van de regenboog!

De voorbije twee weken gingen we aan de slag met al de kleurtjes van de regenboog. Kleine kapitein leerde ons dat we een lievelingskleur konden hebben maar dat we ook alle kleuren graag konden zien.  Heel wat kleuters hadden toch een uitgesproken lievelingskleur.

De hoofdkleuren: rood, geel, blauw maar wat gebeurde er als we plots kleuren gingen mengen? Dan kregen we een nieuwe kleur.

We schilderden een regenboog met sponsjes. 

We keken naar een Tik-Tak rond kleuren en Jules kreeg een nieuwe kleur van kamer en dit mocht hij helemaal zelf kiezen.

Elke dag was een andere kleur en dus hadden we ook elke dag een andere outfit of ander accessoire aan in de juiste kleur.

Vanaf nu is elke dag een beetje een kleurenfeest!

Lees Meer
  115 Hits

1K: Dag van de sportclub

Vandaag was het dag van de sportclub. Dé ideale manier om de verschillende sporten wat in de kijker te zetten. We hadden met de eerste kleuters vandaag extra aandacht voor de sport van juf Hadewych. Zij had vandaag iets speciaal meegebracht in haar auto... haar hond. 

Juf Hadewych en haar 'Cute' zijn de beste vrienden en sporten samen. Cute toonde dat hij heel goed kan luisteren naar zijn baasje. Maar kan juf Hadewych ook helpen door dingen te gaan halen. 

Soms spelen juf Hadewych en Cute wel eens wat wildere spelletjes. Dan doet ze een speciale armbescherming aan en mag Cute haar bijten in haar arm. Gelukkig voelt ze hier niets van. De andere juffen wilden dat ook wel eens proberen  en merkten dat dat nog niet zo eenvoudig was. 

Tot slot vertelde juf Hadewych dat ze soms ook eens verstoppertje speelt met Cute. En ja hoor, Cute is een echt goede speurneus. In een mum van tijd had hij juf Hadewych in de bosjes gevonden.

Van al dat lopen en kunstjes tonen kreeg Cute wel dorst en was het tijd voor een beetje rust. Zo konden de kleuters van juf Maaike onder het toeziend oog van Cute nog wat van hun fietskunsten tonen om deze dag van de sportclub.

 

Lees Meer
  139 Hits

1K: Samenwerkingsnamiddag

Dinsdagnamiddag trokken alle kleuters onder een mooie herfstzon naar de grote zandbak. Een mooi moment om ook de kleuters van de andere klassen eens te leren kennen en samen met hen te gaan spelen.

 

Lees Meer
  126 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

27 september 2023
02 september 2023
01 september 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen