1KB: Jules speelt met kleur.

De voorbije weken leerden de kleuters alles over kleuren. Elke dag zetten we een kleur in de kijker. Tijdens de eerste week deden we dit door van thuis een voorwerp in de kleur van de dag mee te brengen naar school. De kleuters maakten zo hun eerst huistaakje wel heel grondig en brachten heel verschillende voorwerpen mee naar de klas. En ook in de klas gingen we op zoek naar voorwerpen in de kleur van de dag. 

Op de oranje dag leerden we dat we oranje ook konden zelf konden maken. Dit doen we door rode en gele verf te gaan mengen. Deze keer deden we dit niet met een gewone kwast, maar met een grote verfrol. 

Van al onze knutselwerkjes in een bepaalde kleur maakten we 1 mooi kleurentafereel. 

Tijdens de tweede week kwamen de kleuters elke dag met een tint van de kleur van de dag naar school. Dit kon door een bepaald kledingstuk in die kleur aan te trekken, maar ook de haarspeldjes, en elastiekjes werden aangepast aan de kleur van de dag. 

We leerden ook een kleurenliedje aan. In dit liedje zongen we dat we bij het schilderen wel eens een vlekje verf morsen op ons gezicht of op onze kleren. Gelukkig kunnen we dit heel snel weer afwassen. En eigenlijk is een groene neus toch ook wel eens mooi. 

 We speelden ook heel wat kleurenspelletjes in de klas en leerden zo op een speelse manier alle kleuren kennen. 

Op de laatste dag mochten we ons echte kleurenkampioenen kronen en hielden we een heus kleurenfeest. We sorteerden het fruit volgens kleur, waarna we konden smullen van deze gezonde snack. Hierdoor kregen we weer extra energie om nog even te genieten van het mooie weer en wat te fietsen op de speelplaats. 

Tijdens deze kleurrijke weken vierden we ook feest voor Moris. Hij mocht 3 kaarsjes uitblazen! Dikke proficiat!

De voorbije maand stonden deze aandachtspunten in de kijker:

Bij het belsignaal sta ik in de rij, na het fluitsignaal ben ik stil.

Ik hang mijn jas aan de kapstok.  

De kleuters bewezen dat ze hier heel erg in gegroeid zijn en dat ze dit met de hele klas al keigoed kunnen. We blijven hiermee rekening houden en zijn klaar voor nieuwe aandachtspunten in de maand oktober. 

Lees Meer
  59 Hits

Samenwerking P-1K en 1L

Jullie hebben het misschien ook wel al gezien, maar in onze schooltuin hebben we een aantal appelbomen staan en ook dit jaar hadden we het geluk dat er heel wat appels groeiden aan de bomen. De leerlingen van het eerste leerjaar wilden wel eens samen met onze jongste kleuters appels gaan rapen in de tuin. 

Vrijdag trokken we er dus hand in hand op uit in onze eigen schooltuin om onze prachtige appeloogst binnen te halen. En wat een oogst hadden we! We hadden wel 4 tonnen vol heerlijke appels. Het was niet altijd makkelijk om de appels te plukken, want wanneer ze een beetje hoog in de boom hingen, dan konden we er moeilijk aan. Gelukkig hielpen de kinderen elkaar heel erg goed en ook een afgezaagde boomstam kan wel dienst doen om de appels te plukken. Voor de allerhoogste appels had juf An een speciale appelstok meegebracht naar school. 

Nu we zoveel appels geraapt en geplukt hadden, moesten we daar toch ook iets lekkers mee gaan maken. En wat is er nu lekkerder dan een heerlijke verse appelmoes? 

Maandag trokken we met alle kinderen van het eerste leerjaar en de jongste kleuters naar de eetzaal. Daar sneden we de appels in kleine stukjes, waarna we ze gingen koken in de grote kookpotten. Jong en oud toonde zijn/haar beste kook- en snijkunsten. Even later verspreidde zich al een heerlijke geur doorheen de eetzaal. 

Na de speeltijd was het dan tijd om te proeven en ja, de appelmoes smaakte heerlijk! Deze koks bewezen dat ze naast heel goed samenwerken en elkaar helpen ook heel goed kunnen koken! Een dikke proficiat voor jullie inzet tijdens deze activiteit!

 

Lees Meer
  145 Hits

K1A: Groeien en bloeien!

Onze eerste weken zitten erop. We zijn volop aan de slag gegaan met de groeimeters (hoe groot zijn we?), ons plantje moest drinken krijgen om  te groeien en ook wij moeten veel drinken om te groeien.

Groeien is ook ouder worden, we hadden reeds twee jarigen nl. Julien en Jules die werden allebei 3 jaar! Een dikke proficiat aan de jarigen.

We hebben onze bloemen voor de verjaardagskalender gemaakt, onze helpende hand gestempeld, onze verjaardagskroon gemaakt, onze bloem voor de aanwezigheidskalender gemaakt. 

We leerden het liedje van krullenbolle kennen en deden vrolijk mee op de muziek met scheerschuim (wat zacht en wat rook het lekker in de klas).

Daarna maakten we onze vormentaart en moesten we nog drie kaarsjes kleven op de taart.

We speelden een spelletje om de vriendjes uit de klas te leren kennen ( wie zit er onder het laken?) Zo leerden we ook elkaar zijn symbooltje kennen.

Wat ook belangrijk is om te weten wie is een jongen en wie is een meisje in de klas. We maakten torens met duploblokken en jawel de jongens zijn in de meerderheid.

Ook het verjaardagsliedje van Jules zit goed in ons geheugen: kaarsjes kunnen we uitblazen als de beste en mogen we ook echt doen als we jarig zijn.

De basis is gelegd, de start is gegeven. Op naar een nieuw thema!

Lees Meer
  110 Hits

1K: Feest voor Jules en Jules!

Vandaag vierden we feest voor Jules en Jules. Zij werden beide 3 jaar. Eerst genoten we van een tik tak voorstelling en daarna mochten we smullen van lekkere wafeltjes en genieten van een heerlijke appelsap.

Het werd een gezellige namiddag met alle peuters en eerste kleuters samen. 

Lees Meer
  199 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

15 september 2022
22 september 2022
26 september 2022

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen