1KB: Op uitstap naar Moere

Vrijdag trokken de kleuters van 1KB richting Moere. We mochten op bezoek naar de tuin van juf Maaike. Eerst ons fruit eten, daarna een beetje spelen op de schommel, trampoline en glijbaan. 

Daarna gingen we te voet verder, we kwamen bij een nieuw speelplein, de (dino)speeltuin van de school in Moere. Ook hier beleefden de kleuters dolle pret. 

Van al dat spelen kregen we toch een beetje honger. We gingen nog wat verder op stap richting de Kerckepolder in Moere, waar ook de kleuters van juf Silke en juf Vicky op bezoek waren. Daar aten we onze boterhammetjes op en konden we nog wat spelen op de speeltuin. Als afsluiter konden we genieten van een heerlijk ijsje.

Dankjewel aan alle ouders die bereid waren om ons tot in Moere te brengen en veilig terug naar school te brengen. 

Lees Meer
  118 Hits

K1A: Samen op de fiets!

Daar het weer wat droger werd haalden we onze fietsen uit de fietsrekjes want juf Hadewych stond weer paraat om onze jongste kleuters de knepen van het fietsen te leren.

Op woensdag en vrijdag mochten de kleuters hun eigen fiets meebrengen en mochten ze oefenen onder het goedkeurende oog van juf Hadewych. Heel wat kleuters leerden van loopfiets tot fietsen zonder zijwielen.  Het evenwicht is zeer belangrijk hierbij.  De fietstechniek onderhouden in de grote vakantie is zeker nodig maar ook zeer leuk voor ouder en kind.

Ook altijd fietsen met een helm zowel voor kleuter als volwassene zeer belangrijk!

Jullie kleuters keken altijd vol enthousiasme uit naar het fietsen met juf Hadewych. De laatste les reed juf Hadewych zelf mee met haar grote fiets en het was een speciale fiets hoor.

Grote dank u wel juf Hadewych!

Lees Meer
  140 Hits

K: Op stap met de grootouders

Vrijdagmiddag heerste een gezellige drukte aan onze schoolpoort. Heel wat grootouders stonden klaar om samen met hun kleinzoon en/of kleindochter op stap te gaan. 
De weergoden stelden ons nog even op de proef, maar beslisten uiteindelijk dat het toch maar beter was om de hemelsluizen weer dicht te gooien en zelfs af en toe een streepje zon op ons af te sturen. 

Met hun grootouder aan de hand trokken de kleuters op pad op zoek naar een muis, een poes, een hond en ... en kindje. Eens ze al deze figuren gevonden hadden, kwamen we aan op onze bestemming, waar we de grootouders eerst verrasten met een lied over de figuren die we de hele weg gevolgd hadden. Vol enthousiasme zongen de kleuters voor hun grootouders. Na een welverdiend applaus werden groot en klein verwend met een lekker ijsje en was er nog even tijd om te spelen of gezellig met elkaar te keuvelen.

Dankjewel aan iedereen die erbij was!


Lees Meer
  221 Hits

1KB: We spelen een spel vandaag!

De voorbije weken werden heel wat spelletjes gespeeld in de klas, maar ook buiten op de speelplaats, in de tuin en in de turnzaal.

De kleuters leerden omgaan met spelregels, maar zeker ook met winst en verlies. Dit laatste lukt niet altijd even makkelijk, maar ook dit ging steeds beter.

Aangezien we volop in de voorbereiding zaten voor vaderdag en mamsdag, mochten de papa's en mamsjes ook eens een spelletje komen spelen in de klas of op school. De kleuters waren alvast heel enthousiast met hun komst in de klas! Dikke merci hiervoor. Hopelijk genieten jullie op vaderdag en mamsdag evenveel van jullie attentie!

We vierden ook de verjaardag van Vinnie. Hij mocht 4 kaarsjes uitblazen. 

En op woensdag werd er weer volop geoefend op het fietsen met juf Hadewych. Ook dit gaat steeds vlotter! Heel wat kleuters zullen de zomervakantie zonder zijwielen kunnen infietsen, dankzij de tips en tricks van juf Hadewych.

 

Lees Meer
  142 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

19 januari 2024
19 januari 2024

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023