L1A Hoekenwerk

​Twee keer per week spelen we nog eens in hoekjes zoals in de kleuterklas. We oefenen zo de geleerde dingen nog eens in op een heel leuke manier. Ook samenwerken, materiaal delen, elkaar helpen, iets uitleggen aan elkaar, ... komen hierbij ruimschoots aan bod.

 • Lees Meer
    101 Hits
  101 Hits

  L1 Breng je sportclub naar school

  Woensdag 16 september was het de dag van de sportclub op school. Iedereen die lid is van een sportclub mocht in zijn sportkledij naar school komen. 
  Voetbal, tennis, ballet, dansen, fietsen, paardrijden, zwemmen, atletiek, turnen, golf, basketbal, ... . Er zitten heel wat sportieve leerlingen in het eerste leerjaar!

 • Lees Meer
    71 Hits
  71 Hits

  L1A Een maquette van de klas

  Vandaag moesten de leerlingen in groep een maquette bouwen van de klas. Ze mochten hiervoor gebruik maken van verschillende materialen: lego, kapla, duplo, clicks, ... . Zoveel mogelijk meubels uit de klas moesten op de juiste plaats weergegeven worden. Nadat alle groepen klaar waren, werden alle maquettes bekeken en besproken en werd er met deeltjes uit al die maquettes één nieuwe maquette opgebouwd. Morgen werken we hiermee verder om een plattegrond te leren maken. 

 • Lees Meer
    134 Hits
  134 Hits

  L1A Oefenen met inhoud

  In onze rekenlessen proberen we de kinderen zoveel mogelijk te laten handelen. Zo begrijpen de kinderen de leerstof beter en kan rekenen ook héél leuk zijn.

 • Lees Meer
    112 Hits
  112 Hits