De voorlaatste dag

Wie dacht dat we na 4 dagen vol avontuur aan het uitbollen waren, is mis.  Vandaag staan opnieuw 4 toffe activiteiten op de planning:

mountainbiken, dansen op het lied 'België',  hoekenwerk rond Erfgoed en een avontuurlijk spel.

En wat een dag wat een dag!

Het dansje van België hebben we nu onder de knie. Tof om ons op te warmen, het in te oefenen en cool down oefeningen te doen. We bouwden daarvoor het zaaltje bij de kamers om.

Bij het avontuurlijk spel moedigden we elkaar aan om zo veel mogelijk pingping te verzamelen. Die konden we bemachtigen door superleuke opdrachten uit te voeren: door een krant kruipen, een vriendschapsband haken en nog heel wat meer. De foto's spreken voor zich.

Het hoekenwerk leerde ons dat we werelderfgoed moeten koesteren. Het domein rond Han wordt als erfgoed immers beschouwd. Zo is er erfgoed in de wereld die reeds beschadigd is en die niet bewezen is dat het bestaat.

Tenslotte moesten de kinderen ook mountainbiken. Ze kregen zo'n fiets op maat en kregen wat instructie over de versnellingen, hellingen en andere veiligheidstips. We lieten ze kiezen tussen een uitdagend parcours of eerder een rustiger parcours. Beiden waren ze een uitdaging en plezant. Veel kinderen waren zelfs zo enthousiast dat ze een ferme helling meerdere keren beklommen om die dan aan een rotvaart naar beneden te kunnen sjezen. Zelfs kinderen die eerder twijfelden en wat onzeker waren, spraken nadien heel enthousiast over deze activiteit. 

Ahja! Ook misschien eens laten weten dat het vanmiddag spaghetti was die enorm gesmaakt werd en dat er straks nog een Avonturenfuif gepland staat. Op dit moment is iedereen zich aan het douchen en aan het opmaken voor deze fuif. Wat zal dat geven...

  271 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.