1K: Bezoek aan 't Kakelend Kippenmuseum

De kleuters van de eerste kleuterklas gingen vandaag op bezoek naar 't Kakelend Kippenmuseum in Keiem. 

De kleuters leerden er alles over de kippen, hanen en hun eitjes.  We zagen ook een kuikentje geboren worden. Verder konden we de dieren uit het dierenpark bekijken. We zagen er uiteraard heel wat kippen en hanen in alle soorten en maten, verschillende vogels, geitjes en schapen, alpaca's, dromedarissen, struisvogels en nog veel meer dieren. We hadden ogen tekort om rond te kijken.

Het werd een leerrijke voormiddag voor de kleuters. 

Lees Meer
  108 Hits

K1A: Frank en Bert op de fiets!

Fietsen, fietsen, fietsen maar. Dat hebben we drie weken aan een stuk gedaan. Loopfiets, hometrainer, met zijwielen, zonder zijwielen, alle fietsen die je maar kon voorstellen.

We leerden de verschillende onderdelen van de fiets kennen en we mochten onze eigen fiets van thuis meebrengen.

Naar aanleiding van het schoolfeest werkten we het boek 'Frank en Bert op de fiets!' uit. Een superleuk boek waarbij Frank zijn beste vriend Bert leert fietsen door elkaar heel goed vast te houden. Een boek rond vriendschap, vertrouwen en durf.

We schilderden een fiets, werkten rond de wielen, ri ra rijmden erop los en leerden het belang van een helm en hesje.

Ook met Aya hadden we heel wat plezier.

We vierden ook een dubbele verjaardag. Gelukkige verjaardag Vic: 4 jaar en gelukkige verjaardag Marie-Lou: 3 jaar.

Ook de mama van Nima kwam een verhaaltje voorlezen in onze klas: dankjewel voorleesmama.

Ook de foto's van het thema gezonde voeding en het gezonde ontbijt hadden jullie nog tegoed. 

Lees Meer
  82 Hits

1KB: Rupsje Nooitgenoeg eet gezond

De voorbije weken doken de kleuters in de wereld van Rupsje Nooitgenoeg. De eerste week stonden we stil bij welke voeding gezond is en welke ongezond. We proefden ook tomaatjes, radijzen, wortel, appel, peer, mandarijn en melk. Alle kleuters hebben flink geproefd, maar niet iedereen vond alles even lekker. Dat konden we duidelijk aan de gezichtjes zien. 

Om  even heel goed na te denken over gezonde voeding, aten we op vrijdag in de klas samen ontbijt. De kleuters en hun ouders zorgden zelf voor een zo gezond mogelijk ontbijt en deden dit fantastisch. 

Daarna beluisterden en bekeken we het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg in de klas. En toeval of niet, op een morgen kroop er een rupsje naast onze klasrij op de speelplaats. We namen het rupsje even mee naar onze klas om het goed te bestuderen, daarna lieten we het terug de wijde wereld in. Benieuwd of we binnenkort een mooie vlinder in onze tuin zien fladderen.

Binnenkort is er ook ons schoolfeest. Op dit schoolfeest brengen we het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg. Hiervoor knutselden we samen wat decorstukken. Het eindresultaat kunnen jullie volgende week bewonderen. 

We speelden ook heel wat gezelschapsspelletjes in de klas over rupsen en vlinders. Dit vinden de kleuters altijd heel erg leuk en het samenspelen lukt ook steeds beter. 

Met grote krullen en ronde bewegingen maakten we een rups en een vlinder. En we gingen ook rupsen meten in de klas. Welke rups is nu de langste, de kortste ...

We vierden ook onze jarigen. Juliette en Cyriel zij blaasden beide 3 kaarsjes uit en we vierden ook feest voor grote broers Nathan en Aiden. Zij kregen er allebei een zusje bij.

Lees Meer
  151 Hits

1KC: De baby + de clown

We kregen 5 nieuwe vriendjes bij in onze klas: Aster, Eden, Nathan, Nore en Renée.  Welkom! Ondertussen zijn ze het al goed gewoon en vinden ze hun weg in de klas en op school!

We vierden ook feest. Aylon en Lewis werden 3 jaar en Annabelle werd er 4. Hiep hiep hoera!

In de eerste weken werkten we rond de baby. De kleuters brachten allerlei spulletjes mee. Enkele spulletjes mochten ze in de poppenhoek mee spelen. Daar konden ze de baby verzorgen, flesjes geven, verversen, troosten enzovoort...

We kregen ook bezoek van de mama van Maurice. Ze bracht baby Renée mee. We konden zien hoe mama de pamper van Renée ververste. Daarna mochten enkele kleuters helpen om de baby in te smeren en terug aan te kleden.

Wanneer je zwanger bent, krijg je ook een dikke buik. De kleuters konden dit zelf ook eens ervaren. Ze kregen een bal onder hun trui en mochten eens lopen, kruipen, op trappen stappen.  Zo ervaarden ze dat die dikke buik toch wel eens in de weg kan zitten.

Daarna hadden we het nog een weekje over de clown. We maakten een hoed.  Hiervoor gebruikten we een kartonnen bordje die we mochten bestempelen in vrolijke kleuren. Voor op de hoed maakten we ook nog een strik. Hiervoor moesten we knikkerschilderen.  We maakten kennis met clown Tito en schilderden een mooi pak voor hem. De laatste dag vierden we ook carnaval en mochten we verkleed naar school komen. We gingen op pad en nadien konden we genieten van lekkere popcorn.

Lees Meer
  160 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

11 maart 2024
10 september 2023
28 september 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023