1KB: Igor de stippelkampioen

De leerlingenraad daagde ons uit. We werden gevraagd om een boek uit te werken en hierrond een raam te versieren in de inkomhal. We gingen aan de slag met het prentenboek: Igor de stippelkampioen. 

De Stippelspelen is de allerbelangrijkste sportwedstrijd van de wereld voor gestippelde atleten. Igor heeft flink getraind. Eindelijk gaat ook hij naar de Stippelspelen. Maar in welke sport zou zo'n piepkleine, vederlichte atleet uitblinken? Voor gewichtheffen was hij nog niet sterk genoeg en voor hoogspringen nog te klein. Uiteindelijk wordt Igor stuurman en kan hij zijn team door zijn aanmoediging als snelste over de eindmeet laten varen. 

Ook onze kleuters deden mee aan de Stippelspelen. We gingen fietsen, voetballen, basketten en hardlopen. Alle kleuters deden hun uiterste best. Maar ze moedigden ook elkaar heel hard aan. Uiteindelijk waren alle deelnemers echte kampioenen en verdienden ze dus een mooie medaille. 

Lees Meer
  15 Hits

K1A: Touwen en gaatjes!

Het is al een tijdje geleden, maar hier zijn we dan weer met enkele klasnieuwtjes. 
Eerst en vooral willen we de 3 nieuwe vriendjes welkom heten die ingestapt zijn na de Paasvakantie: Matteo, Lia en Bas. Zij doen het alvast super in de klas. 

Naar aanleiding van het thema van Moederdag werkten we rond 'gaatjes en touwen' . We gingen in de school op gaatjeszoektocht en in zo'n grote school zijn toch wel heel wat gaatjes te vinden.

Met muizenstiften tekenden we de gaatjes rond de kaas. We speelden een gezelschapsspel met gaatjes. 

We schilderden met zelfgemaakte kwasten met touwtjes en we stempelden met houtblokken met touw rond.

We rolden de parels voor mama in de klei.

En de gaatjesontdektafel stelden we samen met voorwerpen die de kleuters mochten meebrengen met gaatjesvoorwerpen van thuis.

Na Moederdag gingen we toch nog een weekje verder met het prentenboek 'Wat gaan we doen met de Boe-hoe baby' want er zijn jawel 4 mama's in blijde verwachting in de klas.  Het is natuurlijk handig als onze kleuters toch wel zo een baby'tje kunnen troosten als het verdrietig is.

We leerden deze week fruitpap maken ( en jawel veel kleuters lusten dit nog).

Het knutselwerkje was er ééntje van hoe we een baby in bad doen (bellen blazen in de verf).

Maar het beste was eigenlijk de baby in zijn bedje leggen en een slaapliedje zingen. Ook wij vonden het leuk om in slaap gewiegd te worden.

In deze periode hadden we ook heel wat jarigen. Proficiat aan: Jasmijn, Cilou, Luka, Maylo, Elindro en Noah.

Lees Meer
  53 Hits

1KB: Gaatjes en touwtjes

De voorbije weken gingen we op zoek naar gaatjes en touwtjes in en rond onze klas. Er zijn heel wat verschillende gaatjes. Grote gaten, kleine gaatjes, ronde gaatjes, gaatjes met een grillige vorm, gaatjes omdat iets stuk is, maar ook gaatjes met een bepaalde functie. Door die gaatjes kun je touwtjes rijgen. Je kunt ook gaatjes herstellen met een touwtje. 

Als we door een gaatje kijken, dan zijn we ook wel een beetje een curieuzeneus. We kunnen nieuwe dingen zien door een gaatje, zonder dat iemand ons ziet. 

Ook dieren maken gaatjes in de tuin. Een konijn graaft een holletje onder de grond, de specht pikt gaatjes in de bomen, mieren maken kleine gaatjes ...

Ook bij onszelf merken we gaatjes op. 2 gaatjes om te horen, 2 gaatjes om te ruiken, een gaatje om te spreken ...

Als we graag iets van dichterbij willen bekijken, dan gebruiken we ook wel een verrekijker. Deze heeft ook 2 gaatjes. We knutselden er zelf 1 en gingen ermee op ontdekking in de tuin.

Maar tijdens al dat ontdekken zijn we natuurlijk onze mama's niet vergeten. Ook voor hen gingen we aan de slag met gaatjes en touwtjes. We rolden parels in klei en maakten er een gaatje in. Deze rijgden we aan een touwtje tot een mooie ketting voor mama. Dankjewel mama voor al je goede zorgen elke dag weer opnieuw!

Lees Meer
  112 Hits

1KC: Nieuwe vriendjes

Na de paasvakantie kregen we 2 nieuwe vriendjes bij in onze klas. Lio en Paulo. Welkom! Ondertussen vinden ook de nieuwe vriendjes de weg in de klas en op school.  We vierden ook  feest want Jules en Arthur werden 4 jaar. Proficiat!

Jullie hadden ook nog de foto's van thema 'De kip en haar kuiken' tegoed.  Tijdens ons thema was er weer een heleboel te beleven.  We knutselden een paasmandje. Hiervoor moesten we prikken en mochten we schilderen met onze handen. We deden ook een chronologische volgorde van de kip en haar kuiken en sorteerden eitjes volgens kleur.  Er was ook opnieuw een Krullenbol activiteit. Dit keer maakten we een kuiken op muziek. Met noppenfolie maakten we ook nog een afdruk.

De donderdag voor de vakantie kwam de paashaas langs en verstopte eitjes in onze klas. We moesten heel goed kijken want ze waren heel goed verstopt. Voor elke kleuter was er een groot chocolade ei. Dat ei stopten we in ons mandje die we knutselden.

We hadden ook een jarige Charlie werd 4 jaar.  Proficiat! Charlie bracht een leuk klascadeautje mee voor zijn verjaardag waar we al heel veel mee hebben kunnen spelen. Bedankt! 

Lees Meer
  133 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

06 november 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023