Talentendoos deel 2

Bert en Ernie, de presentatoren van de Talentendoos editie 2024 stomen zich opnieuw klaar om deze aan elkaar te praten. En dat ook de kinderen opnieuw het beste van zichzelf gaven, was een feit. Zo was er een balletdansje, sportmoves, zang en dans, turnen, smurfengekte en een bal en jongleer-act. 

Wat hebben we genoten van dit spektakel. Wat zitten er talentjes in het vierde leerjaar. 

Ook even melden dat er een record aantal brieven toegekomen zijn die we meegaven met de leerlingen. De gezichtjes straalden van contentement. We zijn zelf uiteraard benieuwd wanneer onze eigen briefjes bij het thuisfront zullen toekomen. 

  225 Hits

PreHistoHan

In dit museum bekijk je het deskundige werk – van de afgelopen 60 jaar – van archeologen op foto's, video's en in maquettes. Maar je leert ook bij over de geschiedenis van de Grot van Han als toeristische attractie dankzij de vitrines gewijd aan de tweehonderdste verjaardag van de eerste tocht in de Grotten. Ook zie je hoe de eerste verkenningen verliepen van het meer dan 14 km lange ondergrondse grottenstelsel van Han-sur-Lesse. Een wereld op zich. Een wirwar van galerijen en zalen, tientallen meters onder de grond. 

Redenen te meer om zo'n museumbezoek niet over te slaan. De kinderen moesten met partner(s) vraagjes oplossen en werden zo weer wat wijzer.

  162 Hits

Wildpark

We kunnen wel eerlijk zeggen dat we allen vandaag nog net iets beter dan gisteren geslapen hebben. Zou dat aan de voorbije drukke dagen gelegen hebben? 

Onze slogan 'op avontuur in de natuur' verklapt al een beetje wat vandaag op het programma staat. We trokken onze goede stapschoenen aan om het wildpark te verkennen. En ja, zelfs de weergoden waren ons welgezind. Een stralend zonnetje begeleidde ons gedurende de tocht. 

Kinderen die wat moeilijker te been waren, mochten mee met het safaribusje. De anderen deden grotendeels alles te voet. Alleen het laatste stuk legden we ook af in zo'n busje.  De kinderen zullen zelf in geuren en kleuren vertellen wat ze gezien hebben. Maar de foto's verklappen natuurlijk ook al veel. 

We aten een lekker broodje op in het groot speelpleindomein van Han en mochten er ons nog wat uitleven. Helaas begon het ferm te regenen. Gelukkig zijn onze begeleiders flexibel en konden ze het geplande museumbezoek vervroegen. Die foto's volgen later nog. Geniet nu maar van de eerste foto's van deze dag.

  325 Hits

Slogan - dag 3

Vandaag trekken we het wildpark in. Daar zullen we genieten van alle fauna, flora en prachtige vergezichten.  

  175 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

24 september 2023
08 september 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023