De Mol van Han-sur-Lesse 2022

We trekken dinsdag naar Han-Sur-Lesse. Jullie weten het misschien nog niet, maar er is daar iets speciaals aan de hand: Gravenbos zal zes begeleiders mee hebben en één van hen werd gedoopt tot de mol van Han-Sur-Lesse. Het is de bedoeling dat jullie gedurende deze week de mol proberen te ontmaskeren. 

Elke dag krijgen jullie één tip te horen over het gedrag van de mol. Deze tip kunnen jullie noteren in jullie werkbundel. 
Maar let op! Het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Niet enkel de mol zal vreemd gedrag vertonen, maar ook de andere begeleiders kunnen toevallig ook een … gedrag vertonen. Het is aan jullie om de echte mol te ontmaskeren!

Het molspel is het rode draadspel van de week. Dit betekent dat het een spel is dat we gedurende de hele week spelen. Af en toe zullen er rode draadjes in en rondom het gebouw gehangen worden. Zie je zo'n draadje, neem deze dan zeker mee. Op het einde van de dag moeten jullie deze draadjes per groep aan elkaar knopen. De groep die de langste draad aan elkaar heeft geknoopt krijgt nog een extra tip over wie de mol is. Of een tip over wie de mol net niet is…

Elke avond krijgen jullie een kaartje waarop staat 'ontmasker' de mol. Dit is jullie stemkaartje. Je ziet in de eetzaal van elke mogelijke mol een foto hangen. Onder elke foto staat er een stembus. Je stopt jouw kaartje in de stembus van de persoon die jij verdenkt de mol te zijn. Elke ochtend wordt er bekend gemaakt hoeveel stemmen elke begeleider heeft gekregen. 

Laat jij jou beïnvloeden door de stemmen van de anderen? Of weet jij het beter en volg je jouw eigen gevoel?


Lees Meer
  582 Hits

Nog 5 X slapen...

Na maandenlang ongeduldig aftellen en voorbereiden is het komende dinsdag zo ver: Puur Avontuurklassen!

Al het materiaal ligt al op school klaar en de juffen en meesters beginnen stilaan hun koffer te maken. Jullie ook?

Het weer ziet er op dit moment nog veelbelovend uit. Toch kan er een spettertje vallen en 's morgens nog koud zijn. Vergeet dus zeker een goeie jas, handschoenen enz... niet.

Vanaf nu komen alle berichten op de blog speciaal voorzien voor de PAklassen. Volg deze dus zeker op de voet.

 •  

  Lees Meer
    491 Hits

  Laat de Puur Avontuurklassen maar komen!

  Nog heel eventjes en het is zo ver: we trekken met het vierde naar Han-sur-Lesse voor een vierdaags avontuur! Om optimaal voorbereid te zijn leerden we al het PA-lied, kunnen we ons eigen bed opmaken, ontworpen we een affiche voor aan de kamerdeur, oefenden we showtjes voor de Talentendoos...

  Check in de vakantie zeker nu en dan de blog met de titel 'voorbereiding', want nu en dan kan daar interessante info op komen.


 • Lees Meer
    373 Hits

  Contacteer ons

  A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

  E    info@gravenbos.be

  T    +32 59 27 63 63

   

  Volg ons

  Heb je dit al bekeken?

  04 september 2021
  28 oktober 2021

  Over Gravenbos

  Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

  U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

  Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

  Populaire artikelen