L2 CAZ

Vandaag brachten we een bezoek aan het CAZ, het Conservatorium Aan Zee. Via enkele kleine workshops maakten we kennis met verschillende muziekinstrumenten, ontdekten we dat muziek een taal is die iedereen kent,  leerden we een liedje met bijhorende bewegingen en speelden we zelfs al een beetje toneel. Bedankt aan alle mensen die ons tijdens deze muzikale en leerrijke voormiddag hebben begeleid! 


 • Lees Meer
    75 Hits
  75 Hits

  L2 MuZee

  We brachten vandaag een bezoek aan MuZee in Oostende. Na een korte rondleiding in het museum, mochten we zelf aan de slag gaan in het atelier. We experimenteerden naar hartenlust met verschillende soorten verf en materialen. Dit leverde heel mooie kunstwerken op! Een grote dankjewel aan de mama's, papa's, oma's, opa's, vava's, ... die ons wilden voeren met de auto!


 • Lees Meer
    100 Hits
  100 Hits

  L2 Leeruitstap Gent

  Vandaag trokken we met de tweedes richting Gent. Daar brachten we in de voormiddag een bezoek aan het Gravensteen. We werden ondergedompeld in de tijd van de Middeleeuwen en leerden er vanalles over de ridders en hun manier van leven in die tijd.  In de namiddag maakten we in het poppentheater Pedrolino kennis met 'Pierke van Gent'.  We hielpen hem om de geest van het Gravensteen te doen verdwijnen door de enge tovenaar Microbius voor eeuwig te verbannen.  Tussendoor genoten we van het zonnetje en het fijn spelen met elkaar. 


 • Lees Meer
    208 Hits
  208 Hits

  L2 Gezonde voeding en gezond bewegen

  De voorbije twee weken werkten we in de klas rond gezonde voeding en gezond bewegen. We maakten een mooie wandeling, speelden op het apenparcours, trokken naar de markt en maakten een heerlijke fruitsalade.
  Daarnaast leerden we in de klas over de voedings- en de bewegingsdriehoek. 

   

 • Lees Meer
    259 Hits
  259 Hits

  Contacteer ons

  A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

  E    info@gravenbos.be

  T    +32 59 27 63 63

   

  Volg ons

  Over Gravenbos

  Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

  U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

  Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

  Populaire artikelen