Wegwijs in Gistel

Om zeker niet verloren te lopen straks in Han-sur-Lesse, moesten de leerlingen van het 4de bewijzen dat ze ook in Gistel hun weg kunnen vinden. De schaal van een kaart, het kompas, een stratenplan... dat hebben we allemaal onder de knie!

 • Lees Meer
    84 Hits
  84 Hits

  3, 2, 1... Puur Avontuurklassen

  Nog 39 dagen en dan is het zo ver...: Het vierde leerjaar vertrekt op Puur Avontuurklassen in Han-sur- Lesse. Vandaag zijn we officieel gestart met de voorbereidingen. De kamerverdeling verliep alvast heel vlot. Om onze kamers wat kleur te geven, ontwierpen wel heel toffe affiches. Ook mocht een passende naam daarbij niet ontbreken. Wat dacht je van 'de Kletsende Katten, of van 'de fantastische flamingogirls', 'de coole pandaclub', 'de dolle dolfijnen'...?


  We hoorden ook al een eerste keer ons lijflied: het Puur Avontuurklassenlied. Dat gaan we zeker zingen voordat we vertrekken op 23 april.

  De eerste voorbereidingen voor de Talentenshow zijn ook al achter de rug. De komende donderdagen werken we dat verder uit in klas. Wat zijn al benieuwd naar elkaars dansjes, goocheltruuks, tips voor volleybal enz... 

  Helaas ouders, jullie mogen niet mee. Maar de foto's die op de blog komen, zullen jullie wel een idee geven van hoe het daar is. Hou die dus zeker in de gaten!

 • Geef uw tekst hier ...

  Lees Meer
    78 Hits
  78 Hits

  Sintbezoek

  Velen hebben er naar uitgekeken: de Sint kwam met zijn 2 zotte Pieten op bezoek. Voor de eerste keer mocht het 4de hun dansje en zelfgemaakte gedichten opvoeren voor het 5de en het 6de. Deze oudsten van de school hadden een leuke quiz en een mooi Frans liedje opgevoerd. Er was 1 iemand van het vierde die een lang gedicht had gememoriseerd en heel tof kon opzeggen uit het hoofd. Twee andere kinderen van het vierden musiceerden met hun gitaar en piano het lied 'bonnebonne'. Prachtig! De cadeautjes die we kregen, waren gezelschapsspelletjes. Die gaan echt van pas komen als we op Puur Avontuurklassen trekken. • Lees Meer
    383 Hits
  383 Hits

  Schatten, gieten en controleren

  Na afstanden meten, kwam het meten van inhouden aan bod. Hoeveel kan er in een emmer? Hoeveel glaasjes haal je uit een liter? Al doende kwamen we dit allemaal te weten. Bijna geen enkele druppel hadden we gemorst. Dat er in de klas na de speeltijd een plas te zien was, kwam door de lekkende kraan. Hilariteit alom. 


  Sommigen hebben in het rekenboek gezien dat we bijna mogen wegen en kunnen niet al niet wachten! Wist je dat elke klas een weegschaal en gewichtjes cadeau kreeg van de directeur? Spannend!

 • Lees Meer
    372 Hits
  372 Hits

  Zoek op deze site

  Het weer

  9.53°C

  Gistel

  Gebroken wolken Vochtigheid: 81%
  Wind: SW aan 4.1 METER/SEC

  Kalender

  Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.
  © 2019 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

  Zoek