L4A De voorbije 3 lesweken

Beste ouders van klas 4A

Ik sta ondertussen drie weken voor de klas van uw zoon of dochter. Via deze post hou ik jullie op de hoogte wat we allemaal al hebben gedaan.

De eerste week zijn we gestart met een nieuw project: CLIL in de lagere school. CLIL staat voor Content language integrated learning. Dit wil zeggen dat je een bepaald vak in een andere taal geeft. Ik heb ervoor gekozen om het vak wereldoriëntatie in het Frans te geven.Met veel 'goesting' en toch wat gezonde zenuwen gaf ik dinsdag 26 april de eerste CLIL-les. In het begin was het wat wennen, maar de leerlingen deden enthousiast mee. 

In de les MUZO werkten we rond de kunstschilder René Magritte. Eerst bespraken we enkele van zijn schilderijen en daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag.

De CLIL-lessen lijken te werken. Het is een uitdaging en af en toe wordt er toch iets in het Nederlands gezegd. Maar ik sta ervan te kijken dat de leerlingen de leerstof begrijpen en al enkele Franse woorden durven zeggen. Ik blijf zoeken om de lessen zo goed mogelijk te laten slagen. 

In de les Muzo hebben we ook een nieuw liedje geleerd. Ik was onder de indruk van het zangtalent.

Donderdag 5 mei hebben we in de les MUZO met maskers gewerkt. De leerlingen mochten enkel hun lichaam gebruiken. Dit zorgde voor grappige, enge en emotionele toneeltjes.

Vrijdag 6 mei bezochten we de kerk. We leerden over de geschiedenis van de kerk en de belangrijkste symbolen in de kerk. (Er stonden al enkele foto's op de blog.)

Dinsdag 9 mei '22 leerden we de kenmerken van een cirkel en hoe we cirkels moeten tekenen. De kenmerken van de cirkel hebben we aan de lijve ondervonden op de speelplaats.

Donderdag 10 mei '22 hebben de leerlingen een misdaad opgelost a.d.h.v. sporen. Geen enkele misdaad blijft ongekend voor klas 4A!

Tijdens de les schoonschrift mochten de leerlingen met plasticine de hoofdletter N maken. 

Ik voel me al goed thuis in de klas..

Het is alvast een geweldige ervaring. 

Groetjes

juf Joke en juf Marthe
 • Lees Meer
    204 Hits

  de kerk

 • Lees Meer
    359 Hits

  eerste berichtje van de Gravenbossers in Han

  Stipt op tijd konden we vertrekken onder een stralend zonnetje. Hier en daar hebben wat mensen, vooral mama's en papa's, een traantje weggepinkt. Sommige kinderen zaten eerst nog wat stilletjes op de bus, maar na een kwartiertje had iedereen een mooie glimlach op het gezicht.

  Onderweg konden kinderen meedoen met de busbingo: dingen spotten en opdrachtjes doen (waar zie je een gele auto, hallo tegen de chauffeur zeggen, een tractor zien...)

  Na de pauze was er een busquiz. Margot en Sverre kwamen als winnaars 'uit de bus' en ze waren heel tevreden met hun prijsje.

  Met 20 minuten verschil kwamen de bussen aan in Han. We mochten na het uitladen direct aanschuiven voor het middagmaal. Dat was wel iets speciaals. Dat kan je zien aan de foto die we trokken van het menu :)

  Op dit moment zijn de volgende activiteiten volop bezig: kamers installeren, kompas- en fotozoektocht en het knutselen van een medaille.


 • Lees Meer
    1023 Hits

  Nog 5 X slapen...

  Na maandenlang ongeduldig aftellen en voorbereiden is het komende dinsdag zo ver: Puur Avontuurklassen!

  Al het materiaal ligt al op school klaar en de juffen en meesters beginnen stilaan hun koffer te maken. Jullie ook?

  Het weer ziet er op dit moment nog veelbelovend uit. Toch kan er een spettertje vallen en 's morgens nog koud zijn. Vergeet dus zeker een goeie jas, handschoenen enz... niet.

  Vanaf nu komen alle berichten op de blog speciaal voorzien voor de PAklassen. Volg deze dus zeker op de voet.

 •  

  Lees Meer
    387 Hits

  Contacteer ons

  A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

  E    info@gravenbos.be

  T    +32 59 27 63 63

   

  Volg ons

  Heb je dit al bekeken?

  Over Gravenbos

  Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

  U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

  Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

  Populaire artikelen