Toestanden van de stof

​Een wetenschapslesje nu en dan valt altijd in de smaak. Is een stof vast, vloeibaar of gasvormig? Via proefjes kwamen wij de verschillen te weten. 


 • Lees Meer
    49 Hits
  49 Hits

  Een nieuwe leerling, een nieuwe meester???

  ​Nee hoor! Gewoon flinke kinderen die heel veel bravokaartjes verzameld hebben. Die hebben ze verdiend door goed door te werken, lief te zijn tegen een ander, in orde zijn met taken... Met die bravootjes kiezen ze iets uit het bravowinkeltje. 

  Deze keer was dat dus Cloclo, de klaspop, die een dag lang gezelschap zal houden. Iemand anders koos om eens aan jufs bureau te zitten.

  Benieuwd naar wat het winkeltje nog allemaal in stock heeft? Hieronder zijn er nog enkele voorbeelden: 

  een knuffel meedoen, een liedje aanvragen, een dansje doen in de klas, verkleed naar school komen, staan bij je wil in de rij voor 1 dag, juf/meester zijn voor even, een extra lange speeltijd, naast iemand zitten die je zelf kiest... Uiteraard is het ene wat duurder dan het andere ;) 

 • Lees Meer
    79 Hits
  79 Hits

  Het vierde leerjaar in de moestuin

   Wat zijn wij gelukzakken! Niet alleen mochten we op Puur Avontuurklassen, maar we zijn ook verantwoordelijk om de moestuin op school grondig aan te pakken. Van maart tot juni zaaien en planten we er op los. Uiteraard moet het ook onderhouden worden en komen we wel eens een worm of een spin tegen. Laat ons zeggen dat het niet alleen de meisjes zijn die dan van zich laten horen ;) 

  Radijsjes, aardappelen, pompoen, suikermaïs, erwten, boontjes, knolselder, bieten, sla, ui, spinazie, wortel, rucola, tijm, bieslook... noem maar op. Je vindt het in onze tuin.

  Voor we  erin vlogen, kregen we eerst een theorieles: welke soorten gewassen zijn er, waarom schuiven we elk gewas elk jaar een perceeltje op...? Vraag maar aan iemand van het vierde. Ze gaan daarop een antwoord kunnen geven.

  Nu en dan gaan we iets kunnen oogsten. Zo hebben we op 16 mei al de eerste radijsjes mogen proeven. Voor sommige leerlingen was dit hun eerste keer. Een slaatje, een gerechtje met aardappelen, een mojito (zonder alcohol :)  ).. dat gaan we allemaal nog maken.

  In het vijfde leerjaar mogen ze dan de rest van de groentjes oogsten en de moestuin winterklaar maken.

  Gelukkig kunnen we nog steeds rekenen op de groene vingers en ervaring van de Groene Jannen, Raf, Ronny. Dat zijn de kringloopkrachten van de stad Gistel. Er kwam ook al 2X een mama helpen: supertof! Mocht je ook eens willen meedoen, geef de klasleerkracht van het vierde gerust een seintje. Op 23 mei en 13 juni zijn jullie allemaal welkom.

 • Lees Meer
    82 Hits
  82 Hits

  L4 Lentebloemen en bollen

  Om optimaal ons moestuintje uit te kunnen bouwen is een beetje theorieles erg nuttig. Juf Helena organiseerde groepswerk waarbij we takken en uien mochten onderzoeken. Ook proeven van de ui hoorde daarbij. Laat ons zeggen dat het achteraf in de klas niet meer zo fris rook ;) 

 •  

  Lees Meer
    121 Hits
  121 Hits

  Zoek op deze site

  Het weer

  14.08°C

  Gistel

  Gebroken wolken Vochtigheid: 81%
  Wind: NNW aan 4.1 METER/SEC

  Kalender

  Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.
  © 2019 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

  Zoek