Eerste Leerjaar

L1 Meten met de liter

​We blikken even terug op een leuker momentje... 

Meten met de liter. Met de helft van de klas kregen we eerst wat uitleg van juf Lien en dan ging we samen aan de slag. Per twee of per drie. Hoeveel liter kan er in een grote waterfles? En in een bidon? En in een koffiekan of kookpot? Wij hebben dat allemaal eens getest en weten het antwoord. Hoe we dat deden kun je zien op de foto's. We werkten zo nauwkeurig mogelijk zonder morsen. Al ging dat niet altijd van een leien dakje. hihi :) 


 • Lees Meer
    378 Hits
  378 Hits

  Jeugdboekenmaand in de BIB

  ​Het is jeugdboekenmaand! En waar kun je er beter rond werken dan in de bib? Juist! Wij zijn vandaag eens langs geweest en wat was het een leuke namiddag. In kleine groepjes kregen we opdrachten met als thema 'KUNST'. Daarna werden we getrakteerd op een voorleesverhaal. Zeker voor herhaling vatbaar! 

 • Lees Meer
    382 Hits
  382 Hits

  L1 + L2 Kronkeldiedoe

  Vandaag maakten we kennis met Kronkeldiedoe, een mannetje dat boordevol energie langs verschillende oefeningen kronkelt en veert.
  Net als Kronkeldiedoe mochten wij de hele voormiddag klimmen, klauteren, stapelen, puzzelen, balanceren, springen, ... .
  Wat vonden we dit leuk! • Lees Meer
    664 Hits
  664 Hits

  L1 Schoolfeest

  Vanmiddag was het eindelijk zover! We mochten ons talent tonen aan iedereen die het zien wou in de grote: 'Gravenbos got talent'-show.

  En dat er talent zit in Gravenbos ...

  We kregen lovende commentaren van de jury en als kers op de taart een gouden baksteen. Die krijgt een mooi plaatsje in onze klas.

  Hierbij enkele sfeerbeelden. 

 • Lees Meer
    740 Hits
  740 Hits