Eerste Leerjaar

L1A Speelgoed van vroeger

In de werolessen rond het thema 'speelgoed' bekeken we een filmpje van de speelplaats van vroeger... Het zag er allemaal wel anders uit! Ik vroeg aan de kinderen op welke speelplaats ze het liefst zouden spelen ... die van vroeger of die van nu? De meningen waren verdeeld. We speelden in de hoekjes met bikkels, een oude domino, een sjoelbak, knikkers,...

Vroeger was het precies toch zo slecht niet, de kinderen hebben zich geamuseerd!

 • Lees Meer
    62 Hits
  62 Hits

  L1A Gezelschapsspelletjes spelen

   Tijdens het hoekenwerk bij het thema 'speelgoed' mochten wij allemaal een leuk gezelschapsspel meebrengen van thuis. Iedereen mocht in een groepje zijn eigen spel uitleggen en natuurlijk mochten we de spelletjes ook samen spelen.

 • Lees Meer
    57 Hits
  57 Hits

  L1A Toneel spelen

  In de lessen rond 'licht en donker' mochten wij in groepjes een toneeltje maken. We kregen een kaart met een personage of een plaats op en dan mochten we samen een droom bedenken en die daar bij pastte en deze voor de klas brengen.  Kijken jullie mee naar het acteertalent van de jongens en meisjes in 1A?

 • Lees Meer
    49 Hits
  49 Hits

  L1A Het paradijsverhaal

  Donderdag las juf ons het paradijsverhaal voor uit de bijbel. Vrijdag mochten we zelf aan de slag met het verhaal. Met plasticine, stiften en papier maakten wij ook eens de tuin van God. Het was heel leuk om te doen!

 • Lees Meer
    55 Hits
  55 Hits