K2: Spelnamiddag in Woon- en Zorgcentrum Sint-Godelieve

 Op maandag 18 maart beleefden we een leuke en gezellige namiddag samen met de bewoners van het woonzorgcentrum en de leerlingen van het vijfde jaar Sint-Jozef Oostende.

We werden verdeeld in groepjes om er allerlei leuke spelletjes rond Pasen te spelen die de leerlingen voor ons en de bewoners hadden voorbereid.

Tot slot werden we verwend met en drankje en lekkere koekjes.

Dankjewel aan de leerlingen en de leerkrachten van SJO. Ook de bewoners en de begeleiders van het woonzorgcentrum willen we danken voor hun gastvrijheid en het lekker tussendoortje.

Lees Meer
  135 Hits

K2: Theatervoorstelling 'MOS '

Net voor de paasvakantie stapten wij met de tweede kleuterklas de bus op naar Torhout om er de theatervoorstelling "MOS"bij te wonen.

Wat een leuke en prachtige ervaring !

We mochten plaats nemen op het podium zodat we alles goed konden meebeleven en er werden soms kleuters uitgenodigd om mee te spelen!

We genoten van dit interactief circustheaterproject dat ons meenam op een reis naar een groene(re) wereld :een spel met de natuur die we graag zien en die zo waardevol is.


Lees Meer
  110 Hits

K2: 'Kom uit je ei kleintje!'

 Wat een verrassing toen er op een morgen kuikentjes in onze klas kwamen wonen!

Met veel liefde werden ze elke dag verzorgd :kuikenmeel en water bijvullen, het hok verversen,..

We zagen onze kuikentjes : Weglopertje,  Bol de  Rol,  Kippie Wippie, Frietje , Skye, Rubble en Chase opgroeien tot grote kuikens met al wat pluimen ,een kammetje en lange sterke poten.

We knutselden ook een paasmandje met een ballon en wat waren we blij verrast ! De paashaas had donderdagnamiddag paaseieren voor ons verstopt in de tuin : "olala,een ei van chocola! "

De laatste dag werden onze kuikens voor de laatste maal door ons verzorgd om dan te verhuizen naar het kippenhok.

Daar kunnen ze verder opgroeien tot kip en eieren leggen.

We genieten nog na met de foto's van onze lieve kuikens en van de vele leuke activiteiten !

Lees Meer
  99 Hits

K2A: Ik kan niet slapen

'Naar aanleiding van ons schoolfeest op 16 maart, werkten we een week rond het prentenboek 'ik kan niet slapen'

Een verhaal over 'stoere Bart' die bij het slapen gaan toch wel een heel klein hartje heeft. Hij gaat de strijd aan tegen de monstertjes uit zijn dromen. Helaas blijven ze komen totdat oma op bezoek komt en hem een geheim vertelt om de monstertjes voorgoed te verdrijven.

Ook wij vertelden over onze enge dromen, over onze angsten en verklapten dat mama en papa ook wel bang zijn van muizen, spinnen, onweer... en nog veel meer.

We tekenden onze eigen monstertjes, maakten een monstermasker, dansten een monsterdans, tekenden op verdrietige muziek, verzonnen een verhaal en... kwamen tot de vaststelling dat monsters alleen in verhalen, filmpjes en dromen bestaan en ... als er toch eentje te voorschijn komt dan is dit vast en zeker een schaduw op de muur!


Lees Meer
  258 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

05 december 2023
11 oktober 2023
15 februari 2024

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023