2K Mijn mama

In Mei vieren we ook feest want dan is het moederdag.

De kleuterhandjes toverden voor mama een leuk geschenk en ook een kaartje. Er werd duchtig gefluisterd waar ze deze geschenkjes wel gingen verstoppen. Onder het bed, achter de kast, in de garage, onder hun bureau, in de speelgoedkast, in de speelgoedkoffer en zelfs in het toilet! Ze vonden heel wat originele verstopplaatsjes.

Langs deze weg willen we al die lieve mama's en moekes nog eens een extra Proficiat toewensen want dit verdienen ze echt! 

foto's 2KB

 • foto's 2KA
 • Lees Meer
    96 Hits
  96 Hits

  2K: Dimmele dimmele dont, een zaadje in de grond!

  Hoera, het is lente! Het wordt warmer, af en toe komt de zon al eens tevoorschijn. Bomen en planten komen weer tot leven. Het ideale moment om dit alles eens van dichtbij te bekijken.

  We vertrokken op lentewandeling. Een vogel op haar nest, bloemen die te voorschijn komen, meeldraadjes en een stamper binnenin de bloem, insecten die rondvliegen en kruipen, een zwarte vogel met een witte buik, een zwarte vogel met een gele bek, een klein vogeltje met een rode buik, eentje met een gele buik! De kleuters merkten heel veel op.

  In de klas werkten we verder met wat de kleuters ontdekten. We zochten op wat we allemaal zagen. Een paardenbloem, paaslelies, tulpen, merels, duiven, eksters, kraaien en een kauw, mieren, bijen... De kleuters wisten heel vlug welke vogels er rondvliegen en welke bloemen er groeien in onze schoolbuurt.

  We hebben zelf geplant en gezaaid. Boontjes, zonnebloemen en in 2KA tuinkers waar we tuinkerssoep van maakten. We knutselden bloemen zodat onze winkel al snel omgetoverd werd in een echt bloemenparadijs! In 2KB schilderden we prachtige bloemen op een achtergrond met ecoline.

  Als slot zongen de kleuters uit volle borst ons lentelied: 'Zonnestralen op mijn huid, vogels die gaan fluiten! Nieuwe blaadjes aan de boom. Lekker spelen buiten!'  foto's 2KA

 • foto's 2KB

 • Lees Meer
    107 Hits
  107 Hits

  2K Kom uit je ei kleintje !

  Vorige week kregen we elk drie nieuwe bewoners in onze klas.  Geen kleuters maar drie lieve kuikentjes. Ze werden al vlug omgedoopt  tot Fluffy,  Streepje en Cup Cake in 2KA en Hartje, Liefje en Zwartje in 2KB.  

  De kleuters zorgden met heel veel liefde voor de schattige diertjes. Eten en drinken geven, het hokje verversen...  Maar ze deden nog veel meer: Schilderen, een paasmandje knutselen, tellen, liedjes zingen, eieren verstoppen, zoeken.  Jammer genoeg moesten we ons thema onverwachts een weekje vroeger afsluiten en werden de kuikens iets vroeger naar het kippenhok gebracht. Benieuwd wanneer ze hun eerste ei gaan leggen!


  foto's 2KB

 • foto's 2KA
 • Lees Meer
    247 Hits
  247 Hits

  2KB : gezonde voeding

  In de klas mochten we voelen, ruiken en proeven van allerlei groenten en fruit :

  De zoete dingen vielen meestal in de smaak. Maar we durfden ook zure, zoute en bittere voeding proeven. Voor elke smaak kreeg je een stempel op je proefpas. Zo werden wij echte proefkampioenen! Iedereen verdiende een supermooie medaille en mocht ook zijn proefpas mee naar huis nemen.

  Wist je dat er in de proefpas (boekje) veel leuke tips en opdrachtjes te vinden zijn om ook thuis verder aan de slag te gaan om te leren proeven? Een echte aanrader! 


 • Lees Meer
    174 Hits
  174 Hits