K2: Thema: Alle dieren groot en klein.

Op vraag van alle dierenvrienden uit onze klas, werkten we de voorbije weken rond  het thema 'alle dieren groot en klein'.  Konijnen, vissen, poezen, honden, paarden, geitjes, schildpadden,... De kleuters hebben heel wat huisdieren.

We kregen een bezoekje van de 2 chihuahua hondjes van Rayven, de Vlaamse reus van Willem, de vier kleine konijntjes van Lara, de waterschildpad van Fin, de poes van Lewis en de hond van Len. 

We mochten ook eens een kijken nemen in de tuin bij Finn. Een echte dierentuin,... konijnen, een poes, vissen, schildpadden, kippen.  Hij wist er heel wat over te vertellen.

Als afsluiter van ons thema brachten we een bezoek aan de manege waar Lindelien  vaak gaat ponyrijden.  Ze leerde ons hoe we een pony moeten verzorgen en wat je allemaal nodig hebt om te kunnen paardrijden. Daarna mochten we het zelf proberen. Het was een leuke en leerrijke dag. 

Dank je wel aan alle ouders die zorgden voor vervoer, extra begeleiding en de dierenbezoekjes.


 • Lees Meer
    195 Hits
  195 Hits

  K2: Thema: 'bouwen'

  ​Twee weken lang hadden we 2 juffen in onze klas. Juf Saar kwam er stage doen. We werkten rond het thema 'bouwen'. 

  Timmeren, stenen stapelen, torens bouwen, liedjes zingen, spelletjes spelen, een knutselwerkje timmeren, koekjes maken, bouwen in de zandbak. Het was supertof.  Dank je wel juf Saar voor de leuke tijd!

 •   

  Lees Meer
    244 Hits
  244 Hits

  K2:Thema: 'dimmele, dimmele, dont, een zaadje in de grond.

  ​Daar komt de lente, daar komt de zon...

  Tijd om in de tuin te werken. Zaaien, planten, tuinieren. De kleuterhandjes kriebelden om aan de slag te gaan.

  In de klas hebben we allerlei zaadjes geplant en gezaaid.. Tuinkers, zonnebloemen, courgettes, en boontjes. 

  De zonnebloemen en boontjes namen we mee naar huis om deze thuis verder te verzorgen. De courgettes waren voor in onze bloembak. En van de tuinkers maakten we lekkere tuinkerssoep. • Lees Meer
    183 Hits
  183 Hits

  K2: Thema: 'Kom uit je ei kleintje!'

  ​Drie kleine kuikentjes logeerden twee weken lang in onze klas. Ze werden al vlug omgedoopt tot 'Kip Curry, Stickie en Mevrouwtje Blij.' Achtenveertig verzorgende kleuterhandjes waren druk in de weer om hen te vertroetelen. Het hok schoonmaken, elke dag vers water en meel  en af en toe een knuffel geven. Ze kregen heel wat aandacht. Na hun logeeravontuur mochten ze mee naar hun definitieve thuis: het kippenhok bij Finn. 


 • Lees Meer
    1263 Hits
  1263 Hits