K2 Drie koningen

Ook de drie koningen kwamen op bezoek in de stal.  Dit vierden we op 6 januari met een lekkere Driekoningen taart... 

foto's 2KA

 • foto's 2KB

  Lees Meer
    104 Hits
  104 Hits

  K2: kerstmis vieren, boom versieren

  We vonden het een beetje jammer toen Sinterklaas met zijn Pieten terug met de stoomboot vertrok. Maar zijn nog lang niet uitgespeeld met het speelgoed dat hij ons bracht. Bovendien stond er al een spar in de klas te wachten die we samen versierden tot een mooie kerstboom met boven op de top een piek! 

  Onze klas werd een warme gezellige plek met al die versiering, kerstlichtjes en de kerststal. Samen kerstliedjes zingen,muziek maken,luisteren naar kerstverhalen, filmpje kijken, ...We tekenden een kerstboom (shrijfmotoriek), schilderen een kerstbal, knutselden een kerststalletje, kerstversiering en kerstkaartjes, ..We speelden met de kerststal, versierden een klein boompje in de huishoek, kadootjes kon je kopen in de winkel. De laatste dag was er een gezellig kerstfeestje! Met de foto's laten we jullie wat meegenieten. We wensen jullie een prettig eindejaar maar vooral heel veel moois voor het nieuwe jaar!

  Tot volgend jaar!


  foto's 2KA

 • foto's 2KB 


 • Lees Meer
    166 Hits
  166 Hits

  K: Kerstverhaal

  Enkele derde kleuters van de klas van juf Sandra en enkele derde kleuters uit de klas van Juf Evie speelden het Kerstverhaal voor de andere kleuterklassen.

  Na enkele keren het Kerstverhaal te horen, waren de kleuters klaar om het zelf na te spelen.  

  Er waren heel wat kleuters die hieraan wilden meedoen, daarom werden namen getrokken.  

  De gekozen kleuters oefenden een aantal keer het verhaal in.

  Op vrijdagnamiddag was het dan zover.  

  De andere kleuterklassen werden uitgenodigd in de zaal.

  De kleuters deden het heel goed...we hebben acteertalent zitten in Gravenbos!

  Fijne Kerst!


 • Lees Meer
    163 Hits
  163 Hits

  K2: Zie ginds komt de stoomboot!

  Ondanks Corona mocht de boot van De Sint toch aanmeren in ons land!  Dit jaar moest dit echter midden van de nacht en zonder zwaaiende kinderen gebeuren.  Gelukkig konden we de intocht op ons groot sherm bekijken in de klas.  Twee weken lang werkten we rond de stoomboot van de Sint.

  Knutselen ,schilderen,  verkleden, liedjes zingen, dansen, versjes leren.. het waren drukke dagen.  Op woensdag hadden we onze schoen klaar gezet en ...ons geduld werd beloond ! We kregen  heel wat speelgoed: Robots, auto's, voertuigen om uit en in elkaar te schroeven, spelletjes...   wat waren we blij!

  Donderdag was dan de grote dag.. De sint bracht ons een bezoekje.. op veilige afstand! 


  foto's thema 2KB

 • foto's thema 2KA

 • foto's bezoek van de Sint







 • Lees Meer
    238 Hits
  238 Hits