2K schoolreis 'De zonnegloed'

Donderdag 17 mei eindelijk samen op schoolreis! Met een bus vol blije gezichtjes vertrokken we naar de Zonnegloed waar geredde dieren een warme (die dag ook letterlijk) thuis hebben. "We gaan op schoolreis, kom ga je mee? "We gaan op schoolreis holadijee! "zongen we samen. En dan de eerste wegwijzer... "we zijn er bijna, we zijn er bijna... "Voor we op ontdekking vertrokken was het al tijd voor koek en drank. Daarna volgden we de pijlen en ontdekten we heel wat dieren: papegaaien, apen, slangen op zolder, een bruine beer, schildpadden, ringstaartmakies,...Op de bordjes kon juf o.a. lezen uit welk land ze kwamen, waarom ze nu in de Zonnegloed verblijven,..Tussendoor vonden we het super om op de speelpleintjes te ravotten! Ook eens boeiend om binnen te piepen waar de zieke dieren werden verzorgd, de kamer vol dierenspeeltjes, de keuken vol lekkers voor de dieren,..Ja, we kregen er zelf honger van en genoten van onze picknick. Na de middag trokken we verder op ontdekking. Voor we terug met de bus vertrokken was er nog even tijd voor koek en drank want van al dat stappen en spelen buiten kregen we reuzehonger en dorst. Op de bus terug naar Gistel nog even zwaaien naar alle dieren: "daa-aag Zonnegloed!" en "tot ziens! "

foto's 2KA

 • foto's 2KB • Lees Meer
    242 Hits
  242 Hits

  2K Elmer de olifant

  Met de schoolreis naar het dierenpark 'De Zonnegloed' in het vooruitzicht werkten we rond het thema 'Elmer de olifant'. De held van alle dieren. 

  We vergaten natuurlijk onze papa's niet en knutselden een Elmer met daarin een lekkere verrassing voor vaderdag.

  In 2KB kwam juf Britt naar de klas waar ze samen met de kleuters twee 'huisdieren' weken beleefden. Daarna kwamen bij juf Sigrid ook de wilde dieren aan de beurt.

  In 2KA bracht Miléna kikkervisjes mee. Met de verzorgende talenten van de kleuters groeiden de kikkervisjes uit tot 4 piepkleine kikkertjes.  Ook alle lievelingsdieren van de kleuters kwamen aan bod.

  2KB


 • 2KA
 • Lees Meer
    212 Hits
  212 Hits

  K2 sport en spel

  Twee weken lang stond alles in het teken van sport en spel . Elke dag werkten we rond een andere sport. Tennis, basket, wielrennen, gewichtheffen, duiken, zwemmen, ballet,...  

  Gooien, vangen, springen, fietsen,  houdingen nabootsen... een en al actie in de 2de kleuterklas. 

  We sloten ons thema  af met een leuke sportdag. 

  foto's thema 2KA

 • foto's thema 2KB


 • foto's sportdag 

 • Lees Meer
    245 Hits
  245 Hits

  2K Mijn mama

  In Mei vieren we ook feest want dan is het moederdag.

  De kleuterhandjes toverden voor mama een leuk geschenk en ook een kaartje. Er werd duchtig gefluisterd waar ze deze geschenkjes wel gingen verstoppen. Onder het bed, achter de kast, in de garage, onder hun bureau, in de speelgoedkast, in de speelgoedkoffer en zelfs in het toilet! Ze vonden heel wat originele verstopplaatsjes.

  Langs deze weg willen we al die lieve mama's en moekes nog eens een extra Proficiat toewensen want dit verdienen ze echt! 

  foto's 2KB