K2 Op verrassingsuitstap!

Dinsdag 25 juni was een prachtige zomerdag! Ingesmeerd en met onze pet op stonden we te popelen om met de 2de kleuterklas op verrassingsuitstap te vertrekken.

Maar onze klaspoppen 'Warre en Annelien' waren nergens te bespeuren...?

We vonden een omslag met foto's... Met een fotozoektocht en pijlen kwamen we hen op het spoor.

Het werd een onvergetelijke leuke dag :samen picknicken, waterballonnen gooien, spelen op het speelplein , een ijsje likken en samen op zoek naar een schat!

Heel veel dank aan Karina en Audry voor de extra hulp en begeleiding!

Wat was dat een leuke afsluiter van ons schooljaar in de tweede kleuterklas!

Alle kleuters, ouders en grootouders wensen we een superleuke zomervakantie toe!

Tot ziens!

juf Els en juf Sigrid


Lees Meer
  135 Hits

K2 Pletse, pletse, plater, lekker in het water!

Spelen in de waterbak, experimenteren rond drijven en zinken, al zwemmend zingen, de afwas doen met een versje, de zee schilderen en vol zeedieren kleven, de planten water geven ,..en zeker niet vergeten : onze dorst lessen met lekker fris water!

Het werd ook een echte feestweek want heel wat kleuters zijn jarig in juli en augustus en dit hebben we nu al in de klas gevierd!

HIEPERDEPIEP...HOERA!!


 

Lees Meer
  113 Hits

K2 : Stenen/ een keitoffe papa

Twee weken lang werkten we rond stenen. We gingen van start met een 'stenenzoektocht'. Gewapend met emmertjes  gingen we in de schoolbuurt op zoek naar allerlei stenen.

Al vlug vonden we er heel wat.  Allerlei soorten: zwarte,  witte,  grijze,  bruine,  blinkende,  niet blinkende grote, kleine ronde, langwerpige, … We hadden sterke spieren nodig om deze allemaal te dragen.  Gelukkig hadden enkele kleuters hun kruiwagen mee zodat we ze gemakkelijker konden vervoeren.

Aangekomen op school konden we ze eens goed bekijken en vergelijken. We zochten naar allerlei 'steenactiviteiten': figuren na leggen,  sorteren,  rangschikken van groot naar klein, stenen verstoppen onder het zand (zodat onze vriendjes deze kunnen zoeken) wegen om te weten welke steen nu de zwaarste en de lichtste is. . We vulden onze zandbak met al onze stenen en speelden er met onze speelgoedvrachtwagens .. zoals op een echte bouwwerf

We knutselden ook een geschenk met witte keien… speciaal voor onze 'keitoffe papa'.  We zongen nog een liedje over de allermooiste steen en beleefden  een versje als verrassing voor onze lieve papa.

Het waren alvast twee keileuke weken!

Lees Meer
  108 Hits

K: Op stap met de grootouders

Vrijdagmiddag heerste een gezellige drukte aan onze schoolpoort. Heel wat grootouders stonden klaar om samen met hun kleinzoon en/of kleindochter op stap te gaan. 
De weergoden stelden ons nog even op de proef, maar beslisten uiteindelijk dat het toch maar beter was om de hemelsluizen weer dicht te gooien en zelfs af en toe een streepje zon op ons af te sturen. 

Met hun grootouder aan de hand trokken de kleuters op pad op zoek naar een muis, een poes, een hond en ... en kindje. Eens ze al deze figuren gevonden hadden, kwamen we aan op onze bestemming, waar we de grootouders eerst verrasten met een lied over de figuren die we de hele weg gevolgd hadden. Vol enthousiasme zongen de kleuters voor hun grootouders. Na een welverdiend applaus werden groot en klein verwend met een lekker ijsje en was er nog even tijd om te spelen of gezellig met elkaar te keuvelen.

Dankjewel aan iedereen die erbij was!


Lees Meer
  343 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

07 januari 2024
06 mei 2024
25 maart 2024

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023