K1 Bosuitstap: Jules in het bos!

72574354_537129473515275_5355699676945317888_n

We hebben er lang naar uit gekeken, maar op vrijdag 18 oktober was het eindelijk zover! We mochten op uitstap naar het bos.
's Morgens was het nog even spannend, want de grijze wolken, wind en regen dreigden ervoor te zorgen dat onze uitstap in het water zou vallen. 

Eenmaal aangekomen in het bos, merkten we van die regendruppels bijna niks. De grote bomen waren de ideale paraplu's. 
We waren onmiddellijk enthousiast om het bos in te lopen. De eerste bomen die we tegen kwamen waren kastanjebomen. Het was niet altijd zo simpel om de bolster vast te nemen, maar met wat hulp kon iedereen toch een bolster of kastanje in zijn zakje steken. Ook de blaadjes van de boven vielen direct op en heel wat zakjes waren dan ook snel gevuld. 

In het bos waren ook een heleboel mooie paddenstoelen te zien. Die mochten we helaas niet in onze zak steken, maar we konden  er wel een paar mooie foto's van maken.

In het bos mochten we ravotten. We gingen op zoek naar de mooiste schatten en leukste plekjes om met onze regenlaarzen door te lopen. Als we onze ogen sloten, konden we enkele vogels horen tjilpen in het bos. Ook een vos wilden we zoeken, maar gelukkig konden een paar kleuters ons vertellen dat we die niet zouden vinden. Een vos is namelijk een nachtdier en is alleen wakker als wij al slapen.

Het gedicht en de liedjes die we geleerd hadden zongen we uit volle borst in het bos. 'Wierel warrel in het rond, blaadjes vallen op de grond', dat klopte helemaal. We zagen de bomen wiegen door de wind en zo dwarrelden de blaadjes helemaal tot op de grond. Ook 'rikke tikke tikke tak, regenruppels op mijn jas' hebben we gevoeld. 'De blaadjes kleuren geel, groen, rood' en die staken we dan snel in onze zak. Het gedichtje en de liedjes kun je terugvinden in het schriftje!

Moe maar voldaan kwamen we op het einde van onze wandeltocht. Voor het tijd was om terug te keren naar school, mochten we onder de bomen nog genieten van een lekker koekjes. Dat had iedereen wel verdient na een langen wandelen.

Opnieuw bedankt aan alle ouders die er voor gezorgd hebben dat deze leuke uitstap kon doorgaan!

Hopelijk mogen we snel opnieuw op uitstap.


  •