Fontgrootte: +

1KB: Wat is Kerstmis?

Wat-is-Kerstmis

De voorbije weken leefden we allemaal toe naar het feest van Kerstmis. Maar wat is dat nu eigenlijk Kerstmis? We luisterden naar het verhaal: 'Wat is Kerstmis, mama'. Hierin zat kleine eekhoorn met de vraag wat Kerstmis nu eigenlijk is. Wanneer hij met zijn mama door het bos loopt, ziet kleine eekhoorn de dassen die hun hol versieren, eenden die elkaar lieve berichtjes sturen en kevers die cadeautjes dragen. Zo krijgt kleine eekhoorn steeds meer een antwoord op zijn vraag wat Kerstmis nu eigenlijk is. Tot slot ziet hij iedereen samen spelen in de sneeuw en ja, ook dat is Kerstmis.

Na het beluisteren van het verhaal gingen we ook in de klas op zoek naar wat Kerstmis nu eigenlijk was. Eerst en vooral merkten we dat de vele lichtjes in deze donkere dagen wel gezelligheid brachten. Ook de sneeuwvlokjes die we heel even konden ervaren brachten een sfeer van Kerstmis. Het versieren van de kerstboom, het gezellig samenzijn, liedjes zingen onder de kerstboom, zorgen voor elkaar en voor mensen die het wat moeilijker hebben en uiteraard ook het Kerstverhaal.

Al deze dingen beleefden we de voorbije weken samen in onze klas. We maakten onze nieuwjaarsbrieven klaar, versierden onze kerstbomen in de klas, speelden het kerstverhaal na met de kerststalletjes, genoten van de sfeer die de lichtjes en kaarsjes hier ook bij brachten en we knutselden ook onze eigen kerststal. Speciaal voor het feest maakten we mooie kerststukjes en maakten we lekkere ijstaarten. 

Tijdens het versieren van de kerstboom zagen we dat we slingers hadden in alle lengtes. In de klas gingen we op zoek naar dingen die even lang waren als onze slingers.

We kregen ook weer bezoek van een voorleesomi deze keer. De omi van Juliette kwam ons voorlezen in de klas.

Na al dat voorbereidende werk, waren we eindelijk klaar om echt kerstfeest te gaan vieren in de klas. We dronken warme chocolademelk en aten lekkere wafeltjes gebakken door de kleuters van juf Silke zaten gezellig samen op onze mooi versierde kersttafel. Dat, dat is nu Kerstmis!

We hopen dat jullie thuis ook zo'n gezellig Kerstmis mogen beleven en wensen jullie alvast hele fijne feestdagen toe!
Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

11 november 2023
23 oktober 2023
19 januari 2024

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023