Fontgrootte: +

1KB: Wat hoor ik op het dak?

sinterklaas-op-het-dak

De voorbije 3 weken waren we ons volop aan het voorbereiden op het bezoek van Sinterklaas. We stonden even stil bij de geluiden van het paard van Sinterklaas, het tikken van zijn staf op de grond, de belletjes van zwarte piet,  ...

De eerste week leerden we het geluid van het paard herkennen. We maakten ook een echt stokpaardje door te trommelen op het ritme van het paard. Het paard van Sinterklaas was ook zijn staart kwijt. Gelukkig hebben de kleuters hem weer een prachtige gekleurde staart gegeven. En in de stal van Sinterklaas waren er paardjes verdwenen. Welk paardje was gaan lopen?

In de tweede week leerden we het geluid van de staf herkennen. We stempelden met een staf, schilderden ook Sinterklaas en maakten zijn mijter weer compleet. We hadden in de klas ook een echte staf van Sinterklaas en ook de kleren van de Sint. Zo konden we eens zelf Sinterklaas spelen. 

In de derde week kwamen de belletjes van zwarte piet aan bod. We speelden spelletjes met de belletjes en vonden het ook fijn om zelf zwarte piet te spelen en cadeautjes uit te delen in de klas. 

We zetten ook ons schoentje klaar en ja hoor. Sinterklaas kwam woensdagnacht op bezoek in de klas. Toen we donderdag de klas binnenkwamen stond de tafel helemaal vol met nieuw speelgoed. In de namiddag kwam hij nog even op bezoek op school en konden we hem bedanken voor al het leuke speelgoed dat we gekregen hadden. 

Je leest het als, na de 2 weken vakantie hebben we weer heel wat geleerd, gespeeld, gezongen, gedanst ... En we hadden ook 2 nieuwe vriendjes in de klas. Lauren en Sen voelen zich al helemaal thuis in onze klas.

{flickr set=72157717151060497}

{flickr video=50676048423}

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

25 maart 2024
24 september 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023