Fontgrootte: +

1KC: Herfst in het bos

6b15ff8d7b6bf01e6bd9ba00758b56e0

 Na de herfstvakantie kwamen er twee nieuwe vriendjes bij in onze klas. Amaury en Cyriel. We zorgden ervoor dat ze zich snel thuis voelden in onze klas en hielpen elkaar. Mooi om te zien! Ondertussen zijn ze het al helemaal gewoon!

Ook Maurice had iets te vertellen. Hij werd in de vakantie grote broer van Renée. Voor de vriendjes van de klas bracht hij lekkere snoepjes mee. We maakten een kroon voor Maurice en een cadeau voor de ouders. Proficiat!

Tijdens de voorbije weken werd er ook al flink gewerkt in de klas. We deden opnieuw een Krullenbol. Dit keer maakten we de regen. Met ritmestokjes leerden we de regen nabootsten. Het kan hard maar ook traag regenen. Juf had ook een liedje geleerd over de regen. 'Tikke takke regen'. Wisten jullie trouwens dat je al onze liedjes kan terugvinden op onze Google Classroom?

In het bos zijn ook paddenstoelen aanwezig. We stempelden met onze vingers stippen op de hoed van de paddenstoel. Ook het liedje ' Op een grote paddenstoel' werd aangeleerd. Daarna probeerden we ook de prenten uit het liedje in de juiste volgorde te leggen. We sorteerden herfstvruchten en zochten blaadjes die hetzelfde waren. Dit keer mochten we ook aan de slag met een priknaald. We prikten de stekels voor onze egel.

In het bos vinden we ook kleine kriebeldiertjes. De regenworm kwam aan bod. Eerst rolden we de verf uit op plastiek. Daarna maakten we met onze vingers kronkelende bewegingen op muziek. Als we hiermee klaar waren mochten we een blaadje erop leggen en wrijven. Kronkelende wormen in de aarde kwamen tevoorschijn. We leerden een ook een versje over een spinnetje. Dit keer mochten we de bewegingen doen op elkaars rug om tot rust te komen.Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023