Fontgrootte: +

K1C Ik ben een kleine kunstenaar!

92cb2aaf2e8792b33ff18ff7411e2aba

 De afgelopen 3 weken hadden we het over kunst in onze klas. We maakten kennis met verschillende kunstenaars.  En ja hoor, in onze klas zitten ook echte kunstenaars!

We maakten een schilderij zoals Mondriaan met vierkanten en rechthoeken. Met een grote doos mochten we knikkerschilderen. Wat was dat leuk! De doos was bijna groter of onze peutertjes. Het resultaat leek op de kunst van Jackson Pollock! We leerden de begrippen groot en klein. Daarmee maakten we een kunstwerk zoals dat van Kasdinsky.  Uit het kunstwerk leerden we de ronde vorm kennen. We gingen dus ook op zoek naar ronde vormen. In de kunstwerken van Keith Haring zien we allerlei leuke mannetjes die we in de klas nabootsten.

Voor Moederdag maakten we ook een leuk kader. Hiervoor mochten we afdrukken maken met allerlei reliëfstempels. Juf kleefde er nog een mooie foto op voor onze mama's. Kunstenaar Van Gogh heeft een mooi schilderij met zonnebloemen. Van daaruit vertrokken we voor ons tweede cadeautje. Voor mama maakten we een mooie zonnebloem die ze kan gebruiken als prikbord. Achteraan stond ook een versje. Wel honderden keer hebben we geoefend! En ja hoor, wat konden we goed ons versje.  En als dat niet genoeg was, maakten de peuters op de doos van het cadeau nog een eigen kunstwerk. De mama's zullen blij zijn!

We kregen er ook 3 nieuwe vriendjes bij in onze klas. Moris, Elly en Julien. Welkom! Voor Moris werd het extra spannend. Tijdens zijn eerste schoolweek werd hij voor het eerst ook grote broer van Marcel! In de klas keken we naar het geboortekaartje en de mooie foto van Moris, mama en Marcel. Proficiat aan de ouders! 

{flickr set=72177720298772517}

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

25 maart 2024
23 oktober 2023
27 september 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023