1KA: We trekken erop uit!

De vakantie is gestart! Jullie hebben nog heel wat foto's tegoed.  Onder andere de foto's van het leuke thema waarbij onze papa's een spelletje mochten komen spelen in de klas.  Wat kregen we heel wat leuke reacties van enkele enthousiaste papa's. 

Voor Vaderdag maakten we zelf een spelletje en in de klas speelden we zowel binnen als buiten verschillende spelletjes.

Er zitten heel wat verborgen talenten bij de papa's.  Ook hadden we nog twee moeke's die langsgeweest zijn om een verhaaltje te vertellen in de klas waarmee onze voorleesouders en voorleesgrootouders een waar succes was.

Voor het allerlaatste thema trokken we erop uit met onze tent. Toch wel het favoriete hoekje in de klas. Lekker barbecueën, even in de zon liggen en wat hengelen.

Ondertussen moesten we ook volop feest vieren voor alle kleuters die jarig zijn in de vakantie. En jawel er zijn twee vriendjes in de klas die grote broer geworden zijn. Proficiat Faber en Elindro.

Nu trekken we er voor twee maanden op uit, geniet van de vakantie!

Lees Meer
  91 Hits

1KA en 1KC naar de ijsjesboerderij!

Als afsluiter van een fijn schooljaar hadden we nog een mini-schoolreisje voorzien.  We trokken met de jongste kleuters naar de Kerckepolder te Moere voor een ganse dag spelplezier. We verkenden het terrein en weet je wie daar plots ook aankwam? Jawel juf Maaike en haar vriendjes waren ook van de partij.

We genoten van een lekkere picknick, speelden nog wat verder en kregen daarna een heerlijk ijsje. Dank je wel aan alle bereidwillige ouders en grootouders om te rijden.

Lees Meer
  90 Hits

K1A: Samen op de fiets!

Daar het weer wat droger werd haalden we onze fietsen uit de fietsrekjes want juf Hadewych stond weer paraat om onze jongste kleuters de knepen van het fietsen te leren.

Op woensdag en vrijdag mochten de kleuters hun eigen fiets meebrengen en mochten ze oefenen onder het goedkeurende oog van juf Hadewych. Heel wat kleuters leerden van loopfiets tot fietsen zonder zijwielen.  Het evenwicht is zeer belangrijk hierbij.  De fietstechniek onderhouden in de grote vakantie is zeker nodig maar ook zeer leuk voor ouder en kind.

Ook altijd fietsen met een helm zowel voor kleuter als volwassene zeer belangrijk!

Jullie kleuters keken altijd vol enthousiasme uit naar het fietsen met juf Hadewych. De laatste les reed juf Hadewych zelf mee met haar grote fiets en het was een speciale fiets hoor.

Grote dank u wel juf Hadewych!

Lees Meer
  211 Hits

K1A: Touwen en gaatjes!

Het is al een tijdje geleden, maar hier zijn we dan weer met enkele klasnieuwtjes. 
Eerst en vooral willen we de 3 nieuwe vriendjes welkom heten die ingestapt zijn na de Paasvakantie: Matteo, Lia en Bas. Zij doen het alvast super in de klas. 

Naar aanleiding van het thema van Moederdag werkten we rond 'gaatjes en touwen' . We gingen in de school op gaatjeszoektocht en in zo'n grote school zijn toch wel heel wat gaatjes te vinden.

Met muizenstiften tekenden we de gaatjes rond de kaas. We speelden een gezelschapsspel met gaatjes. 

We schilderden met zelfgemaakte kwasten met touwtjes en we stempelden met houtblokken met touw rond.

We rolden de parels voor mama in de klei.

En de gaatjesontdektafel stelden we samen met voorwerpen die de kleuters mochten meebrengen met gaatjesvoorwerpen van thuis.

Na Moederdag gingen we toch nog een weekje verder met het prentenboek 'Wat gaan we doen met de Boe-hoe baby' want er zijn jawel 4 mama's in blijde verwachting in de klas.  Het is natuurlijk handig als onze kleuters toch wel zo een baby'tje kunnen troosten als het verdrietig is.

We leerden deze week fruitpap maken ( en jawel veel kleuters lusten dit nog).

Het knutselwerkje was er ééntje van hoe we een baby in bad doen (bellen blazen in de verf).

Maar het beste was eigenlijk de baby in zijn bedje leggen en een slaapliedje zingen. Ook wij vonden het leuk om in slaap gewiegd te worden.

In deze periode hadden we ook heel wat jarigen. Proficiat aan: Jasmijn, Cilou, Luka, Maylo, Elindro en Noah.

Lees Meer
  354 Hits

K1A: Vrolijk Pasen!

 Pasen kwam zo dichtbij in de klas. We waren op uitstap geweest naar het kakelende kippenmuseum. 

Faber had takken van de krulwilg meegebracht voor in de klas, die hadden we versierd zodat we een mooie paasboom hadden  voor in de klas.

We gingen volop aan de slag om een paasmand te knutselen zodat we toch iets zachts hadden waar we ons eitje konden inleggen als de paashaas zou komen.

We keken  ook eens wat er nu eerst was het ei of de kip en dan konden we toch ook niet anders dan eens te proeven van zo een eitje van de kip. Eerst koken (het was een hard gekookt eitje) en dan lekker smullen.

Met de 1e kleuters tekenden we kuikens aan de hand van Krullebolle en daarna schilderden we met z'n allen kippen maar eens niet met gewone penselen maar met veren en pluimen.

En de donderdag voor de vakantie was het zover, toen juf de klasdeur opende lag onze klas vol met chocolade eitjes maar ze zaten wel goed verstopt. Gelukkig hebben we in onze klas kleuters met hele goede zoekogen.  Elke kleuter had een ei gevonden.

Vrijdagnamiddag mochten we nog de Broederlijk Delen actie afsluiten met allerlei leuke samenwerkingsspelletjes op de speelplaats en konden we de vakantie  samen inzetten.

Na de vakantie verwelkomen we 3 nieuwe peutertjes. 

Lees Meer
  364 Hits

K1A: Frank en Bert op de fiets!

Fietsen, fietsen, fietsen maar. Dat hebben we drie weken aan een stuk gedaan. Loopfiets, hometrainer, met zijwielen, zonder zijwielen, alle fietsen die je maar kon voorstellen.

We leerden de verschillende onderdelen van de fiets kennen en we mochten onze eigen fiets van thuis meebrengen.

Naar aanleiding van het schoolfeest werkten we het boek 'Frank en Bert op de fiets!' uit. Een superleuk boek waarbij Frank zijn beste vriend Bert leert fietsen door elkaar heel goed vast te houden. Een boek rond vriendschap, vertrouwen en durf.

We schilderden een fiets, werkten rond de wielen, ri ra rijmden erop los en leerden het belang van een helm en hesje.

Ook met Aya hadden we heel wat plezier.

We vierden ook een dubbele verjaardag. Gelukkige verjaardag Vic: 4 jaar en gelukkige verjaardag Marie-Lou: 3 jaar.

Ook de mama van Nima kwam een verhaaltje voorlezen in onze klas: dankjewel voorleesmama.

Ook de foto's van het thema gezonde voeding en het gezonde ontbijt hadden jullie nog tegoed. 

Lees Meer
  465 Hits

K1A: Clowntje kun je horen, clowntje kun je zien?

Na de kerstvakantie was er weer heel wat te doen in onze klas. We mochten 3 nieuwe vriendjes verwelkomen: Elindro, Miel en Rachelle. Wat doen ze het reeds goed in de klas. Jullie zijn toppers.

We mochten verjaardagsfeestjes vieren bij de vleet: Happy Birthday: Esthelle, Nima, Achilles, Kamiel en Felix

Maar we leefden vooral toe naar carnaval en dit deden we met niemand minder dan clown Tito. Een kleine gekke clown die zijn rode ronde neus kwijt was. Zo leerden we heel wat vormen en herhaalden we ook wel weer eens de kleuren.

We leerden ook wat gekke bekken trekken was. En ze kunnen er wat van.

We knutselden een gek clownshoedje en maakten een schilderwerkje waar we mochten confetti op strooien. Ook in de gang mochten we in de confettibak spelen.

Op het carnavalsfeest mochten we ons verkleden en hielden we een kleine show op het podium, in de namiddag gingen we op stap en mochten we de popcorn opeten die we in de voormiddag klaargemaakt hadden.

Het was een vrolijk kleurenpallet.

Lees Meer
  661 Hits

K1A: Wat is Kerstmis?

Na Sinterklaas kwam er een tijd van warmte en gezelligheid aan in de klas.  Een ronde vorm die we zelf mochten volsteken met groene takken en versieren met een rood lint en 4 mooie kaarsjes. Kaarsjes die we week na week eentje bij mochten aansteken om uit te kijken naar de geboorte van Jezus. 

We mochten de boom versieren met alle vriendjes van de klas: lichtjes, slingers, ballen, piek en het stalletje.

We knutselden zelf een stalletje en maakten een hele grote sneeuwvlok want die komt nog van pas op Nieuwjaar!

Voor de kersttafel maakten we een kersstukje met sparrentakken ( wat rook de klas lekker naar de takken) en heel wat versiering.  En de kleuters hadden talent. 

Met krullenbolle maakten we de wollige winterwantjes want net toen we het thema starten vielen de eerste sneeuwvlokjes.

Paulien de dochter van juf Vicky kwam een verhaaltje vertellen van Luuk en Lotje die Kerstmis vierden met kerstkoekjes. De kleuters mochten dan kerstkoekjes versieren in de klas.  Ook de papa van Jasmijn kwam een mooi verhaaltje van de beer vertellen wat een lol want het was toch wel een heel grappige beer die echt uit het boek sprong.

We hadden een kerstfeestje in de klas, we maakten lekkere chocomelk en hebben wafeltjes gegeten.

Op naar een nieuw jaar met twee nieuwe vriendjes in de klas.


Lees Meer
  657 Hits

K1A: Jules helpt Sinterklaas!

 Het was weer zover. Naar aanleiding van het bezoek van de goedheilig man gingen wij en Jules in de klas aan de slag om Sinterklaas en zijn pieten wat te helpen. 

Het poppenhuis was voor één keer een echt Sinthuis, we konden ons verkleden maar dit moesten we natuurlijk helemaal alleen doen, na enkele dagen oefenen konden we al helemaal alleen de pietenpakjes aantrekken en de Sint zijn mantel. 

We tekenden piet met staafjes houtskool (hij zat toch wel vast in de schoorsteen zeker)

Toen we op een morgen in de klas kwamen was Sint langsgeweest met allemaal lekkers waar wij natuurlijk van mochten smullen.

Toen we de klasschoen klaargezet hadden met heel wat lekkers voor Sint, piet en het paard was hij langsgeweest met heel wat mooie cadeautjes voor ons klasje. Dank je wel Sint en pieterbaas. 

Ook in de loop van de voorbije week hadden we boekenbeurs op school. de kleuters keken hun ogen uit naar al die mooie boeken waar wij ook enkele boeken mochten uitkiezen voor in de klas. Gezellig met een boekje in een hoekje.

De eerste voorleesgrootouders kwamen langs. En er volgen nog heel wat ouders en grootouders in de loop van het jaar die graag willen komen vertellen in de klas. Wat een succes.

Estée was jarig 3 jaar: een grote proficiat!

Lees Meer
  635 Hits

K1A: Spitter, spetter regen. Ik kan daar wel tegen!

Na de herfstvakantie kwam er één nieuw kindje bij in onze klas. Welkom Maylo, we zijn blij dat je er bent. We namen meteen een feestelijke start met de verjaardag van Ibe. Ibe is 3 jaar. Proficiat Ibe.

In de herfstvakantie hadden we het weertje wel: wind en regen maar de kleuters van K1A hebben bewezen dat ze wel tegen een stootje konden.

Spitter, spetter regen en zelfs donderwolkjes hielden hen niet tegen. We mochten onze laarzen, regenkledij en paraplu's meebrengen naar school en we gingen de plassen opzoeken en wees maar gerust dat we ze vonden.

In de klas experimenteerden we met onze handen in de verf en maakten we echte plassen op ons blad. We mochten spetteren in de verf met de handen. En dan maakten we glitterlaarzen voor in onze plas.

Met de ritmestokken, de trommels en de regenbuis deden we de regen na. Ons hartje klopte er zelfs een beetje sneller van.

Hopelijk gaat de wind wat liggen en stopt het met regenen. Ons hartje dat zal alvast nog wat sneller blijven kloppen wat vanaf volgende week kijken we uit naar de komst van  onze goede vrienden Sint en Piet.

Lees Meer
  792 Hits

1K: verjaardag juf Maaike!

Gisteren was juf Maaike jarig.  Met de kleutertjes van het 1e kleuter hadden we in de namiddag een klein feestje gehouden. We zongen verjaardagsliedjes en maakten een groot vuurwerk. We hadden een kroon gemaakt en een kaartje en juf Maaike had voor alle kindjes van juf Silke en juf Vicky lekkere pannenkoeken gebakken.

Lees Meer
  528 Hits

K1A: Roodkapje in het bos!

De voorbije twee weken gingen we aan de slag met het sprookje van Dick Bruna van Roodkapje.  Het kleine meisje met het rode kapje die grootmoeder koekjes ging brengen maar owee de boze grote wolf tegenkwam in het bos.

We maakten in de klas ook kennis met Wolfie de lieve wolf uit het bos (zo zie je maar dat niet alle wolven boosaardig zijn). Hij had al vlug zijn bosvriendjes meegebracht: Meneer de uil en Vosje.  Altijd dolle pret als ze over hun bosavonturen vertelden.

De woensdag op de rode dag brachten we nog maar eens rode spulletjes mee en kwamen we in het rood naar de klas. In de turnzaal speelden we het spelletje: 'Wolfje, wolfje ben je wakker? ' Als we huilden als de wolven werd hij altijd heel snel wakker.

In het poppenhuis konden we ons verkleden als de wolf en Roodkapje en zo het verhaal naspelen.

We hebben ook heel wat geëxperimenteerd: we hebben een wolf geschilderd met een vork in plaats van met een penseel en we hebben ook geschilderd met dikke en dunne takken en lange en korte takken.  

In de zandbak speelden we met echte kastanjes, eikels en takken.

Met de schrijfmethode van krullenbolle tekenden we op de muziek de herfstboom.

We mochten ook proeven van de lekkere besjes uit het bos.

Lees Meer
  774 Hits

K1A: Appels en peren!

 We hadden twee verschillende stukken fruit gevonden in de tuin: een appel en een peer. Dit moesten we toch wel even proeven. We vonden het allebei lekker maar voor sommige kleuters was het ene stukje fruit al wat lekkerder dan het andere.

we beslisten om de appel te schilderen: mooi ROND maar eenmaal bezig was er toch wel een kleutertje die vond dat zijn stukje toch wel meer op een peertje leek.

Daarna gingen we met onze fijne vingertjes aan de slag om snippers te scheuren om dan onze omtrek van de appel op te vullen met onze snippers.

We haalden de plasticine tevoorschijn om te rollen en te draaien en zo kwamen we tot mooie bolletjes en nog een steeltje er in.  Dit was slechts oefenen daarna deden we het voor echt met de klei (dit was een heel ander gevoel: veel natter en kouder). We maakten drie appeltjes en we gingen met juf Sarala in de tuin op stap om takjes te zoeken om als steeltjes voor de appeltjes te gebruiken. Daarbij leerden we een leuk versje.

We hadden beslist om met de 3 kleuterklassen een appelmoesfeest te houden in de refter maar daarvoor hadden we al wat appelmoes nodig. Juf Maaike had een kleutertje in de klas met een echte fruitwinkel en had dan ook de nodige inkopen gedaan. We hadden de appeltjes mooi verdeeld over de 3 klassen.  We gingen eerst aan de slag om ons stappenplan te tekenen (benodigdheden en hoe gaan we te werk). Alle kleuters mochten helpen meesnijden en dan in de grote pot en in de namiddag was het eindelijk zover wat kan appelmoes met appelbrokjes (jawel niet gemixt) lekker smaken.

Verder deden we ook nog aan legendekleuren en patroonkleuren en deden we een leuk bewegingsmomentje in de turnzaal rond appeltjes plukken en appeltjes vangen.

We hadden ook onze 1e jarige kleuter in de klas. Een dikke proficiat aan Tuur 3 jaar!


Lees Meer
  581 Hits

K1A: Alle kleuren van de regenboog!

De voorbije twee weken gingen we aan de slag met al de kleurtjes van de regenboog. Kleine kapitein leerde ons dat we een lievelingskleur konden hebben maar dat we ook alle kleuren graag konden zien.  Heel wat kleuters hadden toch een uitgesproken lievelingskleur.

De hoofdkleuren: rood, geel, blauw maar wat gebeurde er als we plots kleuren gingen mengen? Dan kregen we een nieuwe kleur.

We schilderden een regenboog met sponsjes. 

We keken naar een Tik-Tak rond kleuren en Jules kreeg een nieuwe kleur van kamer en dit mocht hij helemaal zelf kiezen.

Elke dag was een andere kleur en dus hadden we ook elke dag een andere outfit of ander accessoire aan in de juiste kleur.

Vanaf nu is elke dag een beetje een kleurenfeest!

Lees Meer
  865 Hits

K1A: feest in de klas!

 Deze en vorige week was er feest in de klas. We hadden twee jarigen: Jules en de juf.

We hadden een kroon gemaakt voor Jules en hij mocht de kaars uitblazen. Dit was het gepaste moment om eens te proberen of wij ook wel zo goed konden blazen als Jules. Wij mochten oefenen met de bellenblaas en pluimpjes. De vriendjes van juf Maaike hadden een mooie kroon gemaakt voor juf Vicky.

Wij maakten alvast onze eigen kroon voor als onze verjaardag eraan kwam.  We maakten verjaardagskaartjes voor al onze vriendjes uit de klas. Want wie krijgt nu niet graag een echt kaartje. 

Jules en juf trakteerden met iets lekkers en we maakten een spetterend vuurwerk. 

We verlangen alvast naar het volgend jarig kindje. Dit kunnen we nu mooi meevolgen op de verjaardagslijn die nu uithangt in de klas, die hebben we zelf gemaakt. Zo weten we welk vriendje eerst jarig is en wie al jarig is geweest.

Lees Meer
  747 Hits

K1A: Welkom in ons verhaal!

Ook de peuters en 1e kleuters van K1A zijn gisteren hun boek vol verhalen gestart. Het gaan verhalen worden vol fantasie, avontuur en humor.

Vol spanning gingen we de klas binnen. Er waren wat traantjes maar die waren al snel opgedroogd eenmaal Jules de klaspop wakker werd en ons konijntje zijn worteltje had gekregen.

We maakten onze schooltas leeg en gingen op verkenning in de hoekjes van de klas. Daarna mochten we op de grote speelplaats spelen.

Over de middag heeft iedereen flink gegeten in de refter en in de namiddag kregen we als dessertje  van de ouderraad een lekker ijsje. Dank u wel!

Ons leerrijk verhaal is begonnen!

Lees Meer
  725 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023